Speler van de week: Lior Refaelov

© Belga

Top 10 van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

SPEELDAG 25 1. Lior Refaelov (Club Brugge) : heel beweeglijk, constant aanspeelbaar en met zijn technisch vermogen en balbehandeling vaak ongrijpbaar. Bijzonder collectief denkend en acterend op het veld van AA Gent.

2. Silvio Proto (Anderlecht) : op geen enkele fout te betrappen en goed voor een pak beslissende reddingen. Zonder Proto stond Anderlecht aan de rust waarschijnlijk 3-0 in het krijt.

3. Benji De Ceulaer (Lokeren) : scoorde snel de 0-1 in zijn achtertuin en bezorgde nadien de Genkse verdedigers meer kopzorgen dan hen lief was.

4. Milos Maric (Lierse) : de laatste weken eindelijk de Maric waar Lierse fors in investeerde: balvast, box to box én nu ook schotvaardig.

5. Milan Jovanovic (Anderlecht): uitgejouwd door 20.000 mensen, maar de Serviër bleef ijzig kalm en gaf in de slotfase twee assists.

6. Hernan Losada (Beerschot) : nog maar eens de auteur van een overwinning voor Beerschot. Verdeelde verstandig het spel en reikte zowel Mikulic als Dayan een doelpunt aan. In zijn sas op het hardbevroren veld.

7. Jordan Remacle (OH Leuven) : onstuitbare acties en goed voor een goal. De Leuvense smaakmaker bij uitstek.

8. Eji Kawashima (Lierse) : hield met een aantal sterke reddingen zijn team overeind in de kantelmomenten in het laatste half uur. 9. Tim Matthys (Bergen) : samen met doelman Werner de man die ervoor zorgde dat Bergen met een puntje kon vertrekken uit Kortrijk. Laat in de herfst van zijn carrière mooie dingen zien en voetbalt heel gretig en snedig.

10. Sacha Iakovenko (OH Leuven) : was eigenlijk weinig aanwezig in de wedstrijd, maar toonde zich wel efficiënt met een assist en een openingsgoal. Duwde zo zijn ex-club nog wat dieper in de put.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier