Speler van de week: Matías Suárez

© Belga

Top 10 van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

SPEELDAG 28 1. Matías Suárez (Anderlecht) : vormde samen met Dieumerci Mbokani het paars-witte koningskoppel dat met geniale ingevingen de stugge organisatie van Cercle Brugge wist te doorbreken.

2. Jérémy Perbet (Bergen) : scoorde tegen Beerschot eigenlijk voor de derde keer dit seizoen een hattrick, maar de Pro League kende het derde doelpunt van de Fransman achteraf toe aan Mikulic (own-goal).

3. Lior Refaelov (Club Brugge) : sneed voor de rust vaak naar binnen en zorgde daar voor een man extra. Deed op die manier Standard veel pijn. Deemsterde na de rust fysiek wel weg, vermoeid na interlandverplichtingen.

4. Nebojsa Pavlovic (KV Kortrijk) : uitstekende wedstrijd centraal achterin in de plaats van Zukanovic én een schitterend doelpunt erbovenop. 5. Juan Alberto ‘Melli’ Alvarado (AA Gent) : bevestigde zijn belang voor AA Gent, zeker in wedstrijden waar de Buffalo’s onder druk komen te staan: secure interventies en prima verstandhouding met doelman Padt.

6. Jelle Vossen (Genk) : bracht zijn ploeg met twee doelpunten weer naast Kortrijk. Afwerker pur sang, bleek bij beide gelegenheden.

7. Dolly Menga (STVV) : de jonge Standard-huurling bezorgde met zijn tweede treffer van het seizoen STVV een belangrijke overwinning met het oog op de play-downs.

8. Tom Van Imschoot (Bergen) : een van de protagonisten bij de promotie van Bergen vorig seizoen, maar onder Van Wijk compleet genegeerd. Bewees nu met veel grinta waarom hij een kans verdient op het middenveld van les Dragons.
9. Christophe Diandy (OH Leuven) : keizerlijk op het middenveld, recupereerde ontelbaar veel ballen en lanceerde meestal ook prima de tegenaanval.

10. Brecht Dejaeghere (KV Kortrijk) : speelde slechts een dikke tien minuten, maar hield KV Kortrijk wel in de running voor play-off 1 met een knap doelpunt, al even knap aangeleverd door Gertjan De Mets.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier