Speler van de week: Mbaye Leye

© Belga

Top 10 van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

SPEELDAG 26 1. Mbaye Leye (Zulte Waregem) : altijd wel te vinden voor een goede portie revanche. Stuurde samen met die andere ex-rouche, Franck Berrier, Standard gedesillusioneerd terug naar Luik.

2. Matías Suárez (Anderlecht) : twee assists en een talloze keren zijn ploegmaats (vooral Mbokani) ‘in het straatje gestuurd’. De Argentijn lijkt klaar om donderdag tegen AZ het verschil te maken.

3. Dennis Alibec (KV Mechelen) : zorgde in de tweede helft met een prima invalbeurt voor vuur op de linkerflank van Mechelen. Gaf een assist en dwong de vrijschop af die Gorius benutte om de 2-1 op het bord te zetten.

4. Kevin De Bruyne (Genk) : knap doelpunt en een assist. Nog niet helemaal in topvorm, maar opvallend hard werkend.

5. Jordi Figueras (Club Brugge) : groeide snel uit tot een vaste waarde achterin bij Club. Verdedigend secuur, maar staat ook offensief zijn mannetje, wat hij tegen Kortrijk onderstreepte met een assist.

6. Benji De Ceulaer (Lokeren) : bevestigde nog maar eens zijn bloedvorm waardoor de Limburger zelfs in de voorselectie van de Rode Duivels terecht kwam. Scoorde zijn zesde goal sinds de winterstop en is door zijn beweeglijkheid moeilijk af te stoppen. 7. Gert-Jan De Mets (KV Kortrijk) : verbaasde wellicht het Brugse publiek. De Mets vertrok er ooit als een matige rechtsachter, maar tegen Club werd nog maar eens duidelijk dat hij bij Kortrijk uitgegroeid is tot een vinnige en betrouwbare controlerende middenvelder.

8. Stefan Gíslason (OH Leuven) : de IJslandse aanwinst heerste op het middenveld en imponeerde door zijn tactisch doorzicht, zijn rust aan de bal en zijn zuivere passing.

9. Maxime Biset (KV Mechlen) : zal waarschijnlijk nooit verkozen worden tot de sierlijkste verdediger van eerste klasse, maar was tegen Beerschot wel een hele match bij de pinken om te beletten dat Sherjill MacDonald alleen op doel kon afstormen.

10. Igor Vetokele (Cercle) : kreeg als enige spits weinig steun van zijn ploegmaats, maar gebruikte zijn wendbaarheid en techniek om het de Leuvense defensie toch meermaals lastig te maken. De enige die met individuele acties voor gevaar kon zorgen in het collectief van Cercle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier