Speler van de Week: Mehdi Carcela (Standard)

Mehdi Carcela © Belga Image

De kop is eraf! Dit is onze top 10 van de eerste speeldag in de Jupiler Pro League.

1. Mehdi Carcela (Standard) : speelde een wervelende openingsmatch. Onvoorspelbaar met de bal aan de voet en een heel groot aandeel in het oprollen van de Charleroidefensie.

2. Sofiane Hanni (KV Mechelen) : heel bedrijvig en betrokken bij de drie goals van KV. Hij kruidde zijn debuut in de Belgische eerste klasse met een assist én een goal, terwijl sommigen zich toch afvroegen hoe hij de overstap vanuit de Turkse tweede klasse zou verteren

3. Alhassane Keita (Lierse) : gaf meteen zijn visitekaartje af in de Jupiler Pro League. De bij Metz gehaalde Guineeër scoorde twee keer bij zijn debuut. Telkens was de afwerking erg koelbloedig.

4. Idrissa Sylla (Zulte Waregem) : met twee doelpunten trefzeker, net als aan het eind van vorig seizoen toen hij in 14 matchen 7 keer scoorde.

5. Glenn Claes (KV Mechelen) : een van de Belgische youngsters die zich tegen RC Genk in de kijker speelden. Etaleerde veel ‘goesting’ en dat mondde uit in een assist bij de eerste goal én een doelpunt op zijn eigen naam.

6. Victor Vazquez (Club Brugge) : viel in bij de rust en alles veranderde: plots vond Club openingen, creëerde het kansen en scoorde het twee keer. Het verschil: zijn spelinzicht en passing.

7. Geoffrey Mujangi Bia (Standard) : trok de lijn van vorig seizoen door. Scoorde twee keer, maar bracht ook veel bij aan het collectief.

8. Kenneth Schuermans (Westerlo) : sterke prestatie van deze jonge speler als centrale verdediger. Gunde Harbaoui weinig ruimte zodat de Lokerense spits nooit gevaarlijk was.

9. Ahmed El Messaoudi (Lierse) : heerste centraal achteraan bij Lierse. De speler uit de JMG-academie speelde met een flair die deed denken aan de jonge Vincent Kompany. Wordt dit zijn jaar van de bevestiging?

10. Aleksandar Mitrovic (Anderlecht) : is nog niet op zijn topniveau, maar was wel al meteen belangrijk voor Anderlecht. Een intelligente kopbalgoal en een assist voor Suárez.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier