Speler van de week: Michy Batshuayi

© Belga

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

1. Michy Batshuayi (Standard) : indrukwekkende demonstratie tegen Cercle Brugge, gekruid met twee goals en fraaie solo’s. De jonge Belg is op dit moment ongetwijfeld de beste aanvaller in eerste klasse.

2. Thomas Buffel (Racing Genk) : altijd aanspeelbaar, durfde acties maken en de bal opvragen. Terug uit blessure en bewees meteen zijn (broodnodige) meerwaarde voor Genk: twee assists en bijna het doelpunt van het jaar gemaakt.

3. Mbaye Diagne (Lierse) : aan Lierse verhuurd door Juventus en in laatste instantie aan de aftrap gebracht. Dreigend, balvast én scorend in zijn eerste speelminuten in België. Veelbelovend debuut voor de Senegalees.

4. Didier Ovono (KV Oostende) : goed voor een paar beslissende reddingen, waardoor KV Oostende in één ruk over drie ploegen naar de tiende plaats springt.

5. Ervin Zukanovic (AA Gent) : in verdedigend opzicht onberispelijk en met een prachtige vrije trap nam hij ook alle twijfels weg over de zege voor zijn team.

6. Julien de Sart (Standard) : forceerde een strafschop, gaf een assist en liet N’Diaye aan de noodrem trekken, met rood tot gevolg. De jonge middenvelder werkt voor twee en is zuiver in zijn passing, ook bij lange ballen.

7. Alexander Scholz (Lokeren) : door het wegvallen van Maric de leider achterin bij Lokeren. Zat overal tussen, toonde zich kopbalsterk en stak Pourié in zijn achterzak.

8. Colin Coosemans (Waasland-Beveren) : stopte een penalty en hield Kortrijk zo van een uitoverwinning. Op zijn lijn één van de betere doelmannen in eerste klasse.

9. Nicklas Pedersen (AA Gent) : koppelt gouden voeten aan spelinzicht. Brak voor Gent de ban met een kopbaldoelpunt. Jammer dat de Deense spits zo blessuregevoelig is.

10. Hamdi Harbaoui (Lokeren) : scoorde niet, maar was wel zeer nuttig als targetman. Balvast, hard werkend en steeds aanspeelbaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier