Speler van de Week: Mohamed Aoulad

Mohamed Aoulad © Belga Image

Top tien van de achtste speeldag in de Jupiler Pro League.

1. Mohamed Aoulad (Westerlo) : maakte in de slotfase van de eerste helft met twee goals het verschil voor de thuisploeg. De ex-Anderlechtspeler onderscheidde zich onder andere met een parel van een vrije trap waarbij Berezovsky kansloos was.

2. Brecht Dejaegere (AA Gent) : outstanding als stofzuiger en ballenafpakker. Veel grinta, goed overzicht en heel nuttig als collectief denkende voetballer.

3. Andy Najar (Anderlecht) : borduurde tegen Cercle verder op de goede prestatie die hij tegen Galatasary neerzette. Onvermoeibaar op zijn rechterflank en nu zelf scorend met het hoofd.

4. Obbi Oulare (Club Brugge) : de missing link bij Club Brugge. Er is technisch en fysiek nog veel werk aan, maar speelde (en scoorde) tegen Kortrijk als een echte nummer negen.

5. Besart Abdurahimi (Lokeren) : scoort opnieuw twee keer en brengt zijn club zo de top drie in de rangschikking binnen.

6. Timoty Castagne (Racing Genk) : had weinig moeite met de aalvlugge Langil, die veel minder uit de verf kwam dan de vorige wedstrijden. Meteen één van de cruciale factoren die leidden tot de eerste Genkse uitzege.

7. Laurent Depoitre (AA Gent) : onvermoeibaar in zijn inspanningen, fysiek sterk in het afschermen van de bal en heel opportunistisch scorend in het slot van de wedstrijd.

8. Waldemar Sobota (Club Brugge) : was rechtstreeks betrokken bij drie van de vijf Clubgoals. De toegenomen concurrentie op zijn positie lijkt de Pool op scherp te zetten.

9. Sekou Cissé (Racing Genk) : scoorde via een wondermooi afstandsschot dat Genk vleugels gaf. Erg bedrijvig op zijn flank.

10. Darwin Andrade (Standard) : Colombiaanse aanwinst die indruk maakte op de linksachter tijdens zijn eerste wedstrijd in de basis. Erg snel en defensief secuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier