Speler van de week: Renato Neto (AA Gent)

Renato Neto (rechts) © Belga

De top tien van spelers van het voorbije voetbalweekend.

1. Renato Neto (AA Gent) : op het veld de echte patron bij de landskampioen. Alomtegenwoordig in de recuperatie, maar met zijn gemeten diagonale passes ook erg waardevol in de opbouw.

2. László Köteles (Racing Genk) : vijf kilo lichter dan vorig seizoen, hield met enkele puike saves Zulte Waregem van een ruime thuiszege.

3. Silvio Proto (Anderlecht) : hield paars-wit overeind dankzij zijn nog steeds uitstekende reflexen.

4. Chuks Aneke (Zulte Waregem) : bewijst, met een jaar vertraging, waarom Dury hem vorige zomer ‘zijn Fellaini’ noemt. Onverzettelijk in de duels, grote infiltratiekracht, alleen de laatste pass was niet altijd zuiver.

5. Laurent Depoitre (AA Gent) : als enige Gentse aanvaller hield hij gedurende de volledige wedstrijd twee Anderlechtverdedigers aan de praat. Als nuttige en balvaste pivot een essentiële schakel in het team van Vanhaezebrouck.

6. Milos Kosanovic (KV Mechelen) : autoritair achterin aan de zijde van even onverzettelijke Seth De Witte. Zuiver in de passing, altijd cool aan de bal en bovendien razend gevaarlijk op vrije trappen.

7. Victorien Angban (STVV) : goed anticiperend, amper balverlies, uitstekende balbehandeling, prima passing: veelbelovend debuut van de Chelseahuurling.

8. Yohan Croizet (OH Leuven) : voor de rust op links, nadien opererend vanop de rechterkant. Demonstreerde herhaaldelijk zijn gevaarlijke linkervoet, waarmee hij helaas voor OHL niet verder kwam dan een bal op de paal.

9. William Dutoit (STVV) : met zijn uitstekende reflexen de geknipte doelman voor het kunstgras van Stayen. Hield Oostende lange tijd van de verdiende gelijkmaker.

10. Laurens Paulussen (KV Mechelen) : had het na rust niet onder de markt met Boumediene, maar legde veel energie in zijn spel en schakelde zichzelf meermaals goed in bij de opbouw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier