Speler van de week: Ryan Donk

© Belga

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

1. Ryan Donk (Club Brugge) : was soeverein heerser op het middenveld. Overzicht, duelkracht, goeie passing, top op alle vlakken en tegen Zulte Waregem op geen foutje te betrappen.

2.Jordan Remacle (Waasland-Beveren) : was zeer bedrijvig tegen Beerschot en gaf een demonstratie van zijn kunnen: een vrijschopdoelpunt, een knappe assist bij de derde goal en daarna nog een stiftertje dat uiteenspatte op de paal.

3. Mustapha Jarju (RAEC Bergen) : had een voetje in alle drie de Bergense goals: twee strakke en harde voorzetten en maakte ook zelf een clever doelpunt. Liep slim tussen de lijnen.

4. Parfait Mandanda (Charleroi) : keepte op Daknam een ongelofelijk sterke partij. Enkel verslagen in de slotminuten door Koen Persoons, die dan nog (randje) buitenspel stond. De katachtige reflexen van Mandanda dreven Lokeren tot wanhoop.

5. Julien Gorius (Racing Genk) : schoot Racing Genk met een atoomschot naar de overwinning nadat hij eerder al de assist voor de gelijkmaker had gegeven.

6. Rachid Bourabia (Lierse) : is dit seizoen veruit de beste voetballer op het Lisp en goed voor de beslissende goals in de matchen op leven en dood, op Beerschot en ook dit weekend tegen KV Kortrijk.

7. Frédéric Bulot (Standard) : Aan het begin van het seizoen een nogal timide voetballer, maar wordt intussen week na week belangrijker voor Standard. Scoorde en gaf een assist.

8. Tom De Sutter (Anderlecht) : stond door de schorsing van Mbokani opnieuw in de basis en trok de lijn van dit seizoen door: De Sutter toonde zich een waardige vervanger. Strooide bovendien kwistig met assists, maar zijn ploegmaats verzuimden af te werken.

9. Benito Raman (Beerschot AC) : vormt met zijn gretigheid en snelheid het lichtpunt bij Beerschot. Scoorde en was altijd aanspeelbaar.

10. Matías Suárez (Anderlecht) : maakte zijn onverhoopte comeback in het shirt van Anderlecht. De motor van paars-wit leek de voorbije weken even te sputteren, maar de invalbeurt van de Argentijn liet het beste vermoeden voor de play-offs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier