Speler van de week: Schlomi Arbitman

© Belga

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

SPEELDAG 28
1. Shlomi Arbitman (RAEC Bergen) : vervulde zijn rol als vervanger van Perbet alweer met verve: knappe goal die net als twee weken geleden op Standard zijn ploeg de overwinning opleverde.

2. Lior Refaelov (Club Brugge) : verklaarde deze week nog dat hij altijd in de basis zou moeten staan, zondagnamiddag staafde hij die woorden met daden. Veel aanspeelbaar op de rechterflank, waar hij geregeld naar binnen kwam om acties op te zetten.

3. Frank Boeckx (AA Gent) : verrichte in totaal drie cruciale reddingen en toonde aan dat titularisdoelman Padt over sterke papieren zal moet beschikken om zijn plaats onder de lat weer in te nemen.

4. Vadis Odjidja (Club Brugge) : speelde nog eens op zijn favoriete positie – rechts/centraal op het middenveld – en groeit duidelijk naar zijn beste vorm toe. Was ook diep in de wedstrijd nog ‘aanwezig.’

5. Matz Sels (Lierse) : het verschil tussen winst en verlies op het Kiel lag in een doelman die belangrijke ballen pakte. Sels, gisteren 21 geworden, bewees dat hij een volwaardige eersteklassedoelman is.

6. Kalidou Koulibaly (Racing Genk) : voetbalde met rust en klasse achterin bij Genk en bleek een goed duo met zijn landgenoot Kara Mbodj.

7. Evariste Ngolok (OH Leuven) : speelde een wisselvallige eerste helft, gekenmerkt door veel inzet en recuperatie, maar ook slordige passing. Acteerde na de rust wel op erg hoog niveau. Combineerde veel draafwerk met snedige acties en duelkracht.

8. Ilombe Mboyo (AA Gent) : alweer goed voor een assist en een doelpunt, waarmee de balvaste aanvaller zijn toegevoegde waarde wekelijks bewijst. Loodst hij Gent via play-off 2 toch nog richting Europees voetbal?

9. Laurent Ciman (Standard) : lang niet altijd de uitblinker bij de Rouches, maar speelde tegen Genk wel een knappe en foutloze partij.

10. Derick ‘Chuka’ Ogbu (OH Leuven) : bewees vooral na rust zijn ploeg enorme diensten als aanspeelpunt en breekijzer voorin. Scoorde bovendien op opportunistische wijze de winnen treffer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier