Speler van de week: Sergio Dutra Junior

© ImageGlobe

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

1. Sergio Dutra Junior (Lokeren) : reageerde perfect op de prikkels van Peter Maes. Heel balvast, zorgt op het juiste moment voor diepgang en heel opportunistisch voor doel.
2. Thomas Meunier (Club Brugge) : bewees tegen Standard op de rechtsachter dat zijn selectie voor de Rode Duivels gerechtvaardigd is. Marc Wilmots zat in de tribune en zag dat het goed was.
3. Nill De Pauw (Lokeren) : zorgde constant voor dreiging vanop de rechterflank. Sterk in balbezit, heel goed meeverdedigend bij balverlies. Combineert gemakkelijk zijn goede techniek met efficiëntie.
4. Michael Uchebo (Cercle Brugge) : stelde de verdediging van KV Kortrijk met zijn infiltraties voor grote problemen. Kracht, snelheid, wendbaarheid, onvoorspelbaarheid én een doelpunt.
5. Sébastien Siani (KV Oostende) : startte, verrassend, in een meer controlerende rol en deed het op de voor hem ongewone positie meer dan goed. Balvast, goed in de duelkracht en infiltreren wanneer dat mogelijk was.
6. Mehdi Carcela (Standard) : haalde tegen Club Brugge voor het eerst sinds de terugkeer naar Sclessin zijn oude niveau van 2011. Kan Standard de komende maanden nog veel diensten bewijzen.
7. Franck Berrier (KV Oostende) : zette Wilmet met een assist op weg naar de vroege 1-0 en was vooral voor de rust altijd aanspeelbaar. Vergat in de tweede helft, toen Oostende het moeilijker kreeg, ook zijn verdedigende taken niet.
8. Killian Overmeire (Lokeren) : kilometervreter, organisator en de eerste aanjager die zijn ploegmaats op scherp houdt en de organisatie bewaakt. Met andere woorden, de perfecte aanvoerder.
9. Wim Raymaekers (OH Leuven) : na een jaar inactiviteit door blessureleed meteen outstanding. Sterk positiespel, sterk in de duels en een echte leider.

10. Parfait Mandanda (Charleroi) : zag zijn team verliezen, maar was tegen AA Gent wel de beste man op het veld. Redde een paar grote kansen, werd ook geholpen door het doelhout, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier