Speler van de Week: Steeven Langil (Mouscron-Peruwelz)

Steeven Langil © Belga Image

Onze top tien van de derde speeldag in de Jupiler Pro League.

1. Steeven Langil (Mouscron-Peruwelz): speelde Standard op een hoopje met zijn raids van op de linkerflank. Een van de revelaties van het seizoensbegin die snelheid en techniek combineert.

2. Nebojsa Pavlovic (KV Kortrijk) : heel sterke prestatie centraal achterin bij een zwaar gehavend KV Kortrijk. In vier speeldagen stond hij in de centrale as al op drie posities: centrale verdediger, verdedigende middenvelder, aanvallende middenvelder.

3. Habib Habibou (AA Gent): supergemotiveerd tegen zijn ex-ploeg. Scoorde, lokte een penalty uit, woog stevig op de bezoekende defensie en had veel geluk dat hij geen tweede gele kaart incasseerde in zijn enthousiasme.

4. Abdoulay Diaby (Moeskroen-Peruwelz) : goed voor twee goals en een assist. Heel aanwezig in het spel van Moeskroen, efficiënt en collectief denkend.

5. Björn Engels (Club Brugge): de jonge verdediger was een betrouwbaar slot op de deur achterin en lanceerde verschillende aanvallen met precieze inspeelpasses.

6. Andile Jali (KV Oostende): heel sterk in de balrecuperatie aan de zijde van Siani, fysiek stevig in de duels en niet te betrappen op balverlies.

7. Mitch Apau (Westerlo) : goed voor de assist bij het tweede Westelse doelpunt. De Nederlandse rechtsback onderscheidde zich met een paar knappe rushes op zijn flank.

8. Danijel Milicevic (AA Gent): zorgde voor de noodzakelijke beweeglijkheid in steun van de fysiek sterke targetman.

9. Jordan Lukaku (KV Oostende): beperkte stevig het actieradius van Tim Matthys, zorgde zelf voor veel diepgang en bulkt duidelijk van het zelfvertrouwen.

10. Besart Abdurahimi (Lokeren): krijgt de lastige taak om in de voetsporen te treden van Hamdi Harbaoui, maar maakte in elk geval een degelijk debuut. Toonde zich heel beweeglijk en scoorde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier