Speler van de week: Steve Colpaert

© ImageGlobe

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

1. Steve Colpaert (Zulte Waregem): keerde terug uit blessure en heerste meteen centraal achterin tegen het bejubelde spitsenduo Batshuayi-Ezekiel. Voor het eerst in zeven wedstrijden hield Zulte-Waregem de nul, met dank aan Colpaert.

2. Jelle Vossen (KRC Genk) : ondanks het gemis van Mboyo als targetman alweer belangrijk met een goal en assist. Bezorgde vooral Pirez een lastige avond.

3. Elimane Coulibaly (KV Kortrijk) : is niet meer van de jongste (en de snelste), maar hield de Anderlechtdefensie wel negentig minuten lang aan de praat met zijn kracht en spelintelligentie.

4. Ólafur Skúlason (Zulte Waregem) : won de slag op het middenveld aan de zijde van Sven Kums én scoorde ook. Al de derde goal van het seizoen, niet slecht voor een controlerende middenvelder die overigens nog een goal onterecht afgekeurd zag.

5. René Sterckx (Waasland-Beveren) : bijzonder scherp en gretig, een toegevoegde waarde bij het spelen op balbezit en het streven naar een hogere balcirculatie.

6. Rachid Bourabia (Lierse) : woog de hele wedstrijd op de Bergense verdediging en scoorde ook. Met zijn techniek en vista een cruciale pion in het spelsysteem van Stanley Menzo.

7. Guillaume François (Charleroi): groeit match na match op een positie (rechtsachter) waar hij niet voor opgeleid is. Vormt samen met Kaya een goed draaiende rechterflank bij de Carolo’s.

8. Christophe Lepoint (AA Gent) : belichaamde perfect de onverzettelijkheid en agressiviteit die Rednic aan dit Gent wil toevoegen.

9. Robin Henkens (Waasland-Beveren) : nam Waasland-Beveren op sleeptouw met zijn infiltraties en grote loopvermogen en brak de wedstrijd open met een perfect getrapte vrije trap.

10. Denis Dessaer (KV Oostende): toonde in defensief opzicht wel de grinta en agressiviteit die nodig was, jammer genoeg voor KVO werd zijn voorbeeld niet gevolgd door zijn ploegmaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier