Speler van de week: Thorgan Hazard

© ImageGlobe

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

1. Thorgan Hazard (Zulte Waregem): leidde de ruime zege van Zulte Waregem op Daknam in met twee goals. Kan als middenvelder met 7 goals en 6 assists indrukwekkende statistieken voorleggen na negen speeldagen.

2. Michy Batshuayi (Standard) : scoorde twee keer en antwoordde zo op de twee goals van Harbaoui, één van zijn uitdagers voor de Gouden Stier. Zoals Batshuayi nu speelt, klopt hij stilaan op de deur van de nationale ploeg.

3. Benito Raman (KV Kortrijk): goed voor een assist en veroorzaakte ook een strafschop al werd die door ref Vervecken niet gefloten. Loopt en denkt snel en is op zijn best als hij kan zwerven rond aanspeelpunten als Santini en Coulibaly.

4. Julien Gorius (KRC Genk) : toonde uitgerekend tegen zijn ex-club dat hij ook voor Genk beslissend kan zijn. Zowel de Genkse als de Mechelse supporters scandeerden na de wedstrijd zijn naam.

5. Dennis Praet (Anderlecht) : doelpunt, bal op de paal en de man die Anderlecht, samen met Tielemans, in de wedstrijd knokte tegen Lierse.

6. Imoh Ezekiel (Standard) : iedere week op niveau en in de schaduw van Batshuayi ook bijna wekelijks goed voor een doelpuntje.

7. Laurent Depoitre (KV Oostende) : woog zwaar op de Charleroi-defensie en gaf de beslissende assist die KVO na negen speeldagen eindelijk een driepunter bezorgde.

8. Björn Ruytinx (OH Leuven): is de enige Leuvense spits die dit seizoen al kon scoren. Toonde tegen AA Gent nog maar eens waarom het te vroeg is om ‘El Toro’ al af te schrijven.

9. Frédéric Duplus (Zulte Waregem) : slaagde erin om Remacle, nochtans de man in vorm bij Lokeren, uit de wedstrijd te houden. Liet zich ook aanvallend opmerken, want lag met zijn snoeihard schot op de paal aan de basis van de 1-3.

10. Matthew Ryan (Club Brugge): toonde zich een paar keer zeer attent op discrete pogingen van Bergen. Veel uitstraling en branie, maar ook betrouwbaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier