Speler van de week: Victor Vazquez

Vazquez, hier nog naast Bacca © Belga

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

SPEELDAG 5 1. Victor Vazquez (Club Brugge) : regisseerde Club Brugge in Bergen naar de belangrijke drie punten en de koppositie in de stand. Twee assists en een goal.

2. Hernan Losada (Beerschot) : alomtegenwoordig in het spel betrokken, zowel van op rechts als links. De Argentij trok alle ballen naar zich toe, lokt makkelijk fouten uit en bepaalde uiteindelijk het resultaat.

3. Ibrahima Conte (AA Gent) : aanvankelijk niet zo opvallend, maar eens Gent met tien man viel en hij alleen in de spits moest postvatten, ontpopte de kwieke middenvelder zich als een kwelduivel voor de Lokerse (statische) verdedigers. Constant aanspeelbaar en in beweging, met overzicht én balvast.

4. Ebrahima ‘Ibou’ Sawaneh (OH Leuven) : voortdurend dreigend tegen Anderlecht en intussen topschutter met zijn vijfde doelpunt in even veel speeldagen.

5. William Vainqueur (Standard) : recupereerde enorm veel ballen op het middenveld. Tot nog toe zijn beste (en nagenoeg foutloze) match dit seizoen.

6. Laszlo Köteles (Racing Genk) : hield met enkele knappe reddingen de nul op het Genkse bord én het vertrouwen in de ploeg.

7. Dolly Menga (Lierse) : doorlopend gevaarlijk en scherp. De voorbije weken twee keer het doelhout op zijn weg, voor rust twee bommen in de armen van Bram Verbist maar uiteindelijk wel beslissend met het tweede doelpunt.

8. Thomas Kaminski (Anderlecht) : behoedde Anderlecht in de slotfase voor een nederlaag tegen zijn ex-ploeg.

9. Stijn Wuytens (Beerschot) : groot loopvermogen, sterke actieradius en vaak infiltrerend in het zestienmetergebied van de tegenstander. Schuwt ook zijn taken in balverlies niet.

10. Rachid Bourabia (Lierse) : bijna altijd aanspeelbaar en op zoek naar de ruimte tussen de linies. Scoorde twee keer knap: een kanonskogel in de rebound na een hoekschop en een stiftertje met veel gevoel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier