Spelers KV Oostende wachten op loon

© BELGA
Jonas Creteur
Jonas Creteur Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Spelers van KV Oostende hebben de voorbije maanden moeten wachten op hun loon en hebben nog steeds geld te goed. Dat lieten vijf spelers aan vakbond Sporta weten.

Stijn Boeykens en Dirk De Vos spreken namens Sporta in Sport/Voetbalmagazine: “Nadat ze eerst een voorschot van 1000 euro gekregen hadden, werd pas vorige week het volledige salaris van april overgeschreven. Maar de betaling van hun salaris van mei, het vakantiegeld van 2012 en de kampioensbonus – als die in het individuele contract stond – blijft voorlopig uit (maandag 17 juni, nvdr).

Eerder werden de lonen van februari en maart te laat gestort. Mama Dissa kreeg van zijn salaris van maart 1000 euro te weinig, omdat hij in april 2012 een training zou gemist hebben. Dat is in het verleden ook bij andere spelers gebeurd. Zoiets kan niet.”

Volgens Boeykens en De Vos kwamen de klachten niet alleen van spelers die vertrekken, maar ook van spelers die bij KVO blijven – geen onbelangrijke nuance. Over het dossier van één speler (de anderen wachten nog af) schreef Sporta de club al officieel aan. Het dossier-Dissa is aangekaart bij de licentiecommissie van de voetbalbond.

Die gaf KVO op 8 april een licentie op basis van een betalingsattest van 4 februari 2013, en kon dus nog geen rekening houden met de te laat overgeschreven salarissen van de daaropvolgende maanden of met de toen al lopende rechtszaken van vier ex-spelers (Alexandre Lauriente, Amadou Coulibaly, Daby Gueye en Achraf Essikal) tegen KVO.

KVO-voorzitter Yves Lejaeghere zegt dat de lonen van mei, het vakantiegeld en de kampioenspremie deze week gestort zullen worden.

“April was inderdaad iets te laat, weliswaar na een voorschot. Onze club heeft het nooit gemakkelijk gehad qua liquiditeit, maar we behandelen de spelers zo correct mogelijk. We hebben overigens nog geen klacht ontvangen.” Als de betalingen van de lonen uitblijven, kan de licentiecommissie, die dezer dagen alle eersteklassers opnieuw doorlicht, KVO een transferverbod opleggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier