Sporting Lokeren wordt geen Germinal Beerschot 2.0

Lokeren aan het werk tegen AS Monaco. © belgaimage

Het organigram van het nieuwe Sporting Lokeren bevat nogal wat namen van het Germinal Beerschot Antwerpen van 20 jaar geleden, maar een kopie wordt het niet. Zo zegt toch het nieuwe bestuur.

Veel namen uit het nieuwe organigram van Sporting Lokeren zaten ook in het nieuwe project Germinal Beerschot Antwerpen dat exact twintig jaar geleden opgestart werd. Louis de Vries, destijds algemeen directeur, is nu voorzitter. Sportief directeur Eric Verhoeven was op het Kiel eerst manager van het oude Beerschot en maakte later negen jaar deel uit van het organigram van GBA.

Vorige week werd bekend dat een andere naam uit het toenmalige organigram van GBA, Guy Van den Broeck, verantwoordelijk wordt voor marketing en communicatie. Salesverantwoordelijke Geert Van de Wijngaert komt eveneens van de Antwerpse club, maar het is niet de bedoeling dat Sporting Lokeren een Antwerps project wordt, benadrukt Van den Broeck.

Doel is van Sporting Lokeren een meer klantgerichte club te maken dan in het verleden het geval was. ‘Dit is een club met mogelijkheden. Ze was wat ingeslapen, en dus mag je alles niet te brutaal wakker maken. Maar er is een mooie infrastructuur waar je op commercieel vlak al iets kan mee doen. En er is een vaste aanhang, die groter is dan men wel eens denkt. Lokeren is gewoon een echte traditieclub. Op Wetteren zat er voor de oefenmatch tegen Monaco bijna 1500 man van ons.’

De principes van Van Damme

Volgend jaar bestaat de fusieclub vijftig jaar, bedoeling is om komend seizoen af te tellen, en vijftig weken lang Sporting Lokerse Feesten te organiseren. Maar het eerste doel is het sportieve versterken. Dat Jelle Van Damme zijn eerste club verkoos boven een mooie aanbieding van eersteklasser Zulte Waregem, is een belangrijk signaal.

Van Damme koos voor een avontuur bij de club waar het allemaal voor hem begon.
Van Damme koos voor een avontuur bij de club waar het allemaal voor hem begon.© belgaimage

Van Damme, die om principiële redenen (uit respect voor de Antwerpse aanhang) nee zei tegen een aanbieding van Beerschot, wilde absoluut terug naar de club uit de stad waar hij opgroeide. Daar haalde zijn eerste makelaar hem twintig jaar geleden weg. Dat was … Louis de Vries, die hem een contract aanbood bij … GBA.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier