Stad roept bestuur SV Zulte Waregem op het matje

© Belga

Het stadsbestuur van Waregem maakt zich zorgen over de vele interne verschuivingen bij voetbalclub SV Zulte Waregem.

Het stadsbestuur van Waregem maakt zich zorgen over de vele interne verschuivingen bij voetbalclub SV Zulte Waregem. Burgemeester Kurt Vanryckeghem eist naast het behoud in eerste klasse ook bestuurlijke, organisatorische en sportieve stabiliteit. Anders dreigt het stadiondossier in de koelkast te belanden.

Een tweetal weken geleden moest een delegatie van het Esseveebestuur – sterke man Patrick Decuyper, voorzitter Willy Naessens en ondervoorzitter Carl Ballière – uitleg gaan verschaffen aan het Waregemse schepencollege over “de vele interne verschuivingen binnen de club”.

“Ze hebben me beloofd dat alles in orde komt en ik heb vertrouwen in hun aanpak”, zegt Kurt Vanryckeghem in Krant van West-Vlaanderen. Afgelopen maandag pleitte de burgemeester op een supportersavond nog voor “sportieve, bestuurlijke en organisatorische stabiliteit”.

Indien niet, dan wil Vanryckeghem de bouw van het nieuwe stadion, normaal gezien gepland voor het seizoen 2013/14, op de lange baan schuiven. “Ik houd nog geen rekening met een doemscenario, maar je moet gezien het huidige klassement (Zulte Waregem staat dertiende, nvdr) realistisch zijn: er zakken elk seizoen twee ploegen en Zulte Waregem is nog altijd een van het tiental niet-topploegen dat goede met mindere seizoenen afwisselt. In het geval van een degradatie kan ik de bouw van een nieuw, modern stadion met alles erop en eraan niet toestaan en verdwijnt het dossier in de koelkast.” (TVW/JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier