Stanciu: ‘Ik zou naar Anderlecht gaan en naar nergens anders’

Nicolae Stanciu © Belga Image

Met enkele fraaie bewegingen en ritmewisselingen veroverde Nicolae Stanciu nu al de harten van de Anderlechtfans. Sport/Voetbalmagazine had een exclusief interview met de duurste speler ooit in België. Enkele uitspraken…

Nicolae Stanciu over…

… zijn keuze voor Anderlecht:

Stanciu: “Ik ken de geschiedenis van deze club. Ik wist dat ik hier voor de titel zou kunnen spelen en als we kampioen worden dat we dan rechtstreeks naar de Champions League gaan. Dat is anders in Roemenië, waar de kampioen twee voorrondes moet afwerken. Ik ben ervan overtuigd dat Anderlecht op dit ogenblik de beste keuze is om te groeien als voetballer en als mens. Ik had wat opgezocht op het internet, maar ook enkele wedstrijden bekeken op tv, want er worden matchen uit de Belgische competitie uitgezonden in Roemenië. Ik sprak ook met enkele ploegmaats, van in de winter had ik al interesse voor deze club. Ik weet niet of er toen al iets concreets was, maar ik hoorde wel dat de club interesse had in mij. Tijdens de zomer is dat in een stroomversnelling gekomen. Nadat ik nog wat inlichtingen had ingewonnen, stond mijn besluit vast: dat was de club waar ik wilde spelen. Ik heb dan aan mijn makelaar gezegd dat als Steaua akkoord ging, ik naar Anderlecht zou gaan en naar nergens anders.”

… zijn tweevoetigheid:

“Ik sta te boek als een rechtsvoetige speler bijvoorbeeld, maar ik voel me goed met rechts en met links. Dat is altijd al zo geweest, ik heb daar nooit specifiek op getraind.”

… zijn speelstijl:

“Ik hou ervan de bal te voelen en veel te bewegen, dat is normaal wanneer je achter een diepe spits speelt zoals dat nu het geval is. Ik heb graag die vrijheid om de bal te vragen. En ik heb het geluk dat ik omringd word door heel wat uitstekende spelers. Dat is een groot verschil met Roemenië. Hier moet je op training in één of twee tijden spelen, je hebt de kans niet om na te denken, het moet instinctief gebeuren. Er zit een pak technisch vermogen in deze groep, met Leander Dendoncker, Youri Tielemans, Sofiane Hanni en Alex Chipciu. Bovendien hebben we een spits die vlot scoort.”

Lees het volledige interview met Nicolae Stanciu in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 21 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier