Standard en Racing Genk naar PO 1, Kortrijk en Antwerp druipen af

© Belga Image

Standard heeft zich op de dertigste en laatste speeldag van de reguliere competitie van de Jupiler Pro League verzekerd van deelname aan Play-off 1 na 2-3 winst bij Oostende. Ook Racing Genk, dat eerder zijn ticket al zo goed als zeker beet had, mag ondanks een 1-2 nederlaag tegen AA Gent naar PO 1.

Na doelpunten van Canesin en Akpala zag het er barslecht uit voor Standard, maar de Luikenaars sloegen terug. Via Emond, Djenepo en Fai wonnen de Rouches nog met 2-3, waardoor ze naar PO 1 mogen. Ook Genk mag naar de nacompetitie met de beste zes, ondanks een 1-2 nederlaag tegen AA Gent. Verstraete en Kalu (zetten Gent op 0-2, Genk kwam niet dichter dan de aansluitingstreffer van Trossardin het slot.

Antwerp maakte nog een waterkans op PO 1, maar verloor bij Anderlecht met 2-1. Paars-wit moest na de rode kaart voor Dendoncker na drie minuten met een man minder verder, maar kwam voor via Teodorczyk. Limbombe maakte gelijk, maar via een penalty van Ganvoula (77.) bleven de drie punten in Brussel. Een nieuwe rode kaart, ditmaal voor Trebel in minuut tachtig, bleef zonder erg voor Anderlecht.

Kortrijk hield de punten thuis tegen Charleroi. Chevalier en Perbe tekenden voor de 2-0. Club Brugge, dat de reguliere competitie als leider afsluit, won met het kleinste verschil op Sint-Truiden, na een goal van Vormer. Zulte Waregem won tot slot in Lokeren met 0-2. De Pauw en Olayinka troffen raak.

lub Brugge (67 ptn), Anderlecht (55), Charleroi (51), AA Gent (50), Racing Genk (44) en Standard (44) mogen naar PO 1. Kortrijk (42) valt net naast PO 1. Antwerp (41) is achtste, voor Zulte Waregem (37), STVV (37), Oostende (36) en Waasland-Beveren (35). Lokeren (31) volgt als dertiende, en houdt Moeskroen (30) achter zich. Eupen en KV Mechelen tellen elk 27 punten, maar Malinwa zakt door een slechter doelpuntensaldo.