Standard is gewaarschuwd: Sa Pinto is gemiddeld 19,7 wedstrijden bij een club

Ricardo Sá Pinto © epa
Guillaume Gautier
Guillaume Gautier Journalist bij Sport/Voetbalmagazine en Sport/Footmagazine.

De trainerscarrière van de Portugees in een notendop: verhalen met een begin, maar zonder eind.

Standard rekent op ex-speler Ricardo Sá Pinto om de ploeg weer nieuw vuur in te blazen. Sinds februari 2012 trainde de Portugese ex-international zeven clubs, maar geen enkele keer deed hij een volledig seizoen uit. Bij Sporting (30 matchen), waar hij na de winter aan de slag ging, mocht hij het volgende seizoen aanvatten dankzij de sterke Europese campagne, maar na een rampzalig seizoendebuut en een Europese nederlaag en uitschakeling tegen Videoton wordt hij al in oktober ontslagen.

Vijf maanden later gaat hij aan de slag bij Rode Ster Belgrado en verliest daar de titelstrijd (11 matchen). In oktober vindt hij bij OFI Kreta een nieuwe uitdaging, zijn langste tot nog toe (34 wedstrijden), maar ook hier eindigt zijn verblijf na het seizoen. Volgende etappe: Atromitos Athene (19 matchen), waar hij voortijdig opstapt terwijl de club in de middenmoot staat.

Terug in Portugal gaat hij aan de slag bij Belenenses (26 wedstrijden) tot hij in december na zes matchen zonder overwinning afscheid neemt. Volgende etappe is een kort verblijf bij het Saoedische Al-Fateh (5 matchen), en een tweede avontuur bij Atromitos (13 matchen) waar het dit keer een pak beter loopt en hij zich opmaakt voor een langer verblijf. Tot Standard hem in Griekenland weghaalt.

Gemiddeld is Ricardo Sá Pinto dus 19,7 wedstrijden bij een club. Sclessin is gewaarschuwd.

Lees ook:

‘Sà Pinto heeft het profiel om Standard op korte termijn te reanimeren’

Uitgebreid portret van Sá Pinto in Sport/Voetbalmagazine van woensdaf 14 juni

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier