Standard mag naar 1/8e finales Europa League na 0-0 tegen Wisla Krakau

Standard heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Europa League voetbal na een 0-0 gelijkspel tegen het Poolse Wisla Krakau. De heenmatch eindigde op 1-1, Standard plaatst zich dus op basis van de uitdoelpunten.

De wedstrijd begon met een minuut stilte, die verstoord werd door Wisla-supporters, voor de overleden Guy Namurois, fysiektrainer van Standard. Het eerste half uur viel er weinig te beleven, het was een slordige wedstrijd met veel balverlies langs beide kanten.

Tien minuten voor rust kopte Cyriac de enige kans voor Standard naast. In het begin van de tweede helft ging het spel al beter op en neer en kwam er steeds meer ruimte voor Standard, maar de Rouches creëerden geen echte kansen.

Op het uur stopte Nunez Goreux foutief af op een van de vele Luikse tegenaanvallen. De Argentijn kreeg zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen. Wisla moest scoren en gooide Dudu Biton in de strijd, met nog een kwartier te gaan. De Charleroi-huurling scoorde ei zo na enkele ogenblikken na zijn invalbeurt.

Standard verknoeide vakkundig counter na counter, waardoor het bibberen bleef tot het einde. Wisla dwong evenwel geen kansen meer af, waardoor Standard doorstoot in de Europa League.

Standard neemt het in de achtste finales op tegen het Duitse Hannover, dat Club Brugge uitschakelde. De Rouches speelden in de groepsfase reeds tegen de Duitsers. In Hannover speelden ze gelijk, thuis wonnen ze met 2-0. Standard speelt eerst thuis op 8 maart, de terugwedstrijd volgt op 15 maart. (Belga/SD)