Standard met half been in Bekerfinale na 2-0 tegen Genk

Junior Edmilson en Adrien Trebel vieren een doelpunt © BELGA

Standard Luik, dat scoorde via Junior Edmilson en Adrien Trebel, nam in de heenwedstrijd van de halve finale tegen Genk een optie op een finaleplaats.

De “Rouches” begonnen furieus aan de partij en grepen Genk meteen bij het nekvel. Mathieu Dossevi nam na vijf minuten Derrick Tshimanga te grazen en leverde een knappe voorzet af. De volledig vrijstaande Edmilson nam het cadeau maar al te graag aan: hij kopte de 1-0 voorbij een kansloze Marco Bizot.

De Limburgers geraakten nadien maar moeilijk onder de stormloop van Standard uit en Bizot moest redding brengen op pogingen van opnieuw Edmilson en Gabriel Boschilia. Nikos Karelis mikte tussendoor ook een keer op Guillaume Hubert.

Op het halfuur viel de 2-0 dan toch. Trebel haalde uit van buiten de zestien en zag Bizot zijn bal totaal verkeerd inschatten. Op slag van rust stak Genk toch nog eens zijn neus aan het venster. Opnieuw Karelis kreeg de bal oog in oog met Hubert niet tegen de netten.

2 x geel

Na de pauze verwaterde het spel. Standard liet het initiatief meer aan de bezoekers, die wel probeerden, maar zelden in de zone van de waarheid konden dreigen. Tien minuten voor tijd maakte Sébastien Dewaest het zijn ploegmakkers nog iets moeilijker. De Genk-verdediger zette een late tackle in en mocht van scheidsrechter Johan Verbist met een tweede gele kaart gaan douchen. Met een man meer drukte Standard nog even voor een derde doelpunt, maar invaller Jonathan Legear miste nog twee opgelegde kansen. Genk zal over twee weken uit een ander vaatje moeten tappen, als het de finale nog wil bereiken.

In heenwedstrijd van de andere halve finale treden Gent en Club Brugge donderdag aan.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier