Standard naar burgerlijke rechtbank wegens ‘agressie met voorbedachten rade van Bjorn Ruytinx’

© Belga

Standard stelt een burgerlijke procedure in tegen Bjorn Ruytinx en Oud-Heverlee Leuven wegens ‘agressie met voorbedachten rade’.

Dat meldden de Rouches donderdag op hun website. ‘Wij willen een vergoeding voor de geleden schade’, zo staat in het persbericht te lezen.

Vorige week besliste de Beroepscommisie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om de sanctie voor de OHL-kapitein ‘omwille van onbetamelijk gedrag’ van vier tot een speeldag schorsing te herleiden.

Ruytinx ging op 8 december zwaar door op de enkel van Carcela in de competitiematch tegen Standard. Voor de overtreding zelf kon Ruytinx niet meer bestraft worden omdat de scheidsrechter geel had getrokken en de fase dus beoordeeld had. Carcela revancheerde zich na het bewuste incident met een slag, waardoor de Marokkaan een schorsing van vier speeldagen kreeg.

Afgelopen zaterdag was Ruytinx dus geschorst in de competitiematch tegen Lokeren. Donderdagnamiddag wordt hij in de basis verwacht in het duel tegen Cercle Brugge. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier