Standard springt over Club Brugge na 0-2 zege in Play-Off I

Club Brugge heeft op de eerste speeldag in Play-Off I een 0-2 thuisnederlaag geleden tegen Standard.

Club Brugge heeft op de eerste speeldag in Play-Off I een 0-2 thuisnederlaag geleden tegen Standard. In het Jan Breydelstadion scoorden Michy Batshuayi (31.) en Yoni Buyens (45+1.) voor de rust.

Na een erg zenuwachtige aanvangsfase met veel overtredingen bracht Maxime Lestienne in de achtste minuut Carlos Bacca alleen voor Rouches-doelman Eiji Kawashima. De lob van de spits belandde echter op de paal. Tegen de gang van het spel in viel de goal aan de overkant van het veld. Michy Batshuayi joeg in de 31e minuut de bal tegen de netten. Op slag van rust profiteerde Yoni Buyens van onoplettendheid in de verdediging van Blauw-Zwart, de middenvelder kopte de 0-2 binnen.

In de tweede helft gaf Club Brugge nooit de indruk zich opnieuw in de wedstrijd te knokken. Standard begint zo met drie punten aan Play-Off I. In de stand springt Standard over Club Brugge naar een met Genk gedeelde derde plaats. De Rouches tellen 28 punten, Blauw-Zwart blijft steken op 27 punten.

Maandag staat met Anderlecht-Racing Genk (18u) nog een ander duel in Play-Off I op het programma. Zaterdag speelden Zulte Waregem en Lokeren 1-1 gelijk in de openingswedstrijd van Play-Off I. (Belga/SD)