Standardspits Michy Batshuayi betrapt met alarmpistool

© ImageGlobe

Michy Batshuayi, de 19-jarige topschutter van competitieleider Standard, is betrapt met een alarmpistool in zijn auto.

Dat meldt Het Nieuwsblad. De politie van Luik vond afgelopen donderdag bij een routinecontrole een alarmpistool in de koffer van de luxueuze auto van Batshuayi.

Verboden

Zo’n pistool maakt alleen geluid, maar kan niets afvuren. ‘Ik wilde mezelf beschermen’, verklaarde Batshuayi de aanwezigheid van het wapen. Hij zou het pistool nog niet zo lang geleden gekocht hebben, weet de krant.

Een alarmwapen is in België vrij verkrijgbaar, maar als het buitenshuis gebruikt wordt, geldt het echter wel degelijk als verboden wapenbezit.

Geen straf

Batshuayi zou na de ontdekking van het wapen zijn volle medewerking verleend hebben aan het onderzoek. Hij zou het wapen eigenhandig hebben afgestaan aan de politieagenten.

De betrokken politieagenten hebben hun bevindingen overgemaakt aan het Luikse parket. Dat besliste dat, gezien de jonge leeftijd en het blanco strafblad van de Standard-spits, hij de cel niet in moest. Uiteindelijk kwam Batshuayi er met een waarschuwing vanaf.

Topschutter

De spits van de Rouches, dit seizoen al goed voor acht competitiedoelpunten, wordt donderdag mogelijk voor het eerst opgeroepen voor de Rode Duivels.

Bondscoach Marc Wilmots maakt dan immers zijn selectie bekend voor de cruciale WK-kwalificatie-interlands tegen Kroatië (11/10 in Zagreb) en Wales (15/10 in Brussel). (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier