Steven Defour ontsnapt aan langere schorsing en mag in eventuele kwartfinale weer spelen

Steven Defour © Belga Image

De Wereldvoetbalbond FIFA schorst Rode Duivel Steven Defour voor één wedstrijd wegens zijn rode kaart tegen Zuid-Korea. De 26-jarige middenvelder moet ook een geldboete van 7.500 Zwitserse frank betalen (ongeveer 6.200 euro).

Defour plantte in de slotfase van de eerste helft zijn voet op het scheenbeen van de Zuid-Koreaan Kim Shinwook en kreeg prompt rood van de Australische ref Benjamin Williams. De Belgen moesten nog meer dan een helft met z’n tienen voort, maar haalden het uiteindelijk toch nog met 0-1 dankzij een doelpunt van aanvoerder Jan Vertonghen in de slotfase.

Door zijn uitsluiting was Defour automatisch geschorst voor de achtste finale van de Belgen tegen de Verenigde Staten. Na beraad oordeelde de disciplinaire commissie van de FIFA dat die ene speeldag voldoende was. Overleeft België dinsdag zijn achtste finale tegen de VS, dan kan bondscoach Marc Wilmots bij de laatste acht opnieuw op Defour rekenen.

De ex-Gouden Schoen speelde tot nu toe alleen maar één helft tegen Zuid-Korea. Zowel tegen Algerije als Rusland bleef hij een volledige wedstrijd op de bank. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier