Steven Defour traint vanaf dinsdag mee bij KV Mechelen

Steven Defour is een jeugdproduct van KV Mechelen © Belga Image

Voormalig Rode Duivel Steven Defour traint vanaf dinsdag mee bij eersteklasser KV Mechelen, zo bevestigt de club maandag.

De intussen 32-jarige Defour is een jeugdproduct van Malinwa en maakte er tijdens zijn carrière nooit een geheim van er ooit eens voor het eerste elftal te willen spelen. Zijn profdebuut vierde Defour immers bij Racing Genk, dat hem destijds in Mechelen had weggeplukt.

Sinds zijn contract bij Antwerp vorige zomer na amper één seizoen niet verlengd werd, zat hij zonder club. ‘Steven is na zijn contract bij Antwerp een vrije speler en vroeg of het mogelijk was zijn conditie bij KV Mechelen te onderhouden en mee te trainen’, zo klinkt het in de mededeling. ‘Deze vraag van een voormalig jeugdspeler van dat kaliber kunnen wij niet weigeren dus we heten hem welkom op de jeugdvelden waar het voor hem allemaal begon.’

Verder dan wat trainen zal het volgens KVM niet komen. ‘Er is op dit moment absoluut geen sprake van contractonderhandelingen.’

Voor zijn periode bij Antwerp was Defour aan de slag bij Racing Genk (2004-2006), Standard (2006-2011), Porto (2011-2014), RSC Anderlecht (2014-2016) en Burnley (2016-2019).