Stijn Meert: ‘Ernest Nfor en ik zijn nooit vrienden geweest’

© ISOSPORT

Vorige week kwam Ernest Nfor terug op zijn niet zo geslaagde passage bij Zulte Waregem. De Kortrijkaanvaller noemde Stijn Meert een racist. Meert verdedigt.

Vorige week kwam Ernest Nfor terug op zijn niet zo geslaagde passage bij Zulte Waregem. De Kortrijkaanvaller noemde Stijn Meert een racist. Meert verdedigt zich nu in Sport/Voetbalmagazine.

Stijn Meert heeft het moeilijk met de uitspraak van Nfor. “Hij en ik zijn nooit dikke vrienden geweest, maar mij uitmaken voor racist kan ik niet aanvaarden. Hugo Broos zette hem vorig seizoen uit de ploeg en daardoor liep hij gefrustreerd rond. Hij viseerde me regelmatig en trapte na op zijn ploegmaats tijdens de training.”

Meert gaat verder: “Als hij dingen zegt over mijn moeder, ben ik volwassen genoeg om daar niet op te reageren. Maar als je hem dan een koekje van eigen deeg geeft, dan woont zijn moeder precies in het Vaticaan. Hem ‘Nelson Mandela’ noemen, vond ik persoonlijk grappig, maar humor staat blijkbaar niet in zijn woordenboek. Kennelijk weet Nfor niet wie of wat Nelson Mandela is, want dan zou hij niet zo hevig reageren. Toch wens ik hem veel succes in de bekerfinale.” (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier