Stijn Stijnen en Jelle Van Damme doen niets verkeerd

© ISOSPORT

Stijn Stijnen, doelman van Beerschot, is voorzitter van KSK Hasselt. En Jelle Van Damme, speler bij Standard, zit er in de sportieve cel. Maar is dat wel reglementair?

“Dat is geen probleem”, laat Stefan Van Loock, woordvoerder van de KBVB, weten. “Als Stijn Stijnen en Jelle Van Damme een officiële functie willen bekleden zal dat bij de vzw van die club moeten zijn. Vzw’s maken geen deel uit van de KBVB”, verklaarde Van Loock.

Geen satellietclub

KSK Hasselt vroeg in december 2011 het faillissement aan. “Er was geen andere uitweg”, verklaarde toenmalig voorzitter Erik Schildermans. RC Genk wou Hasselt helpen en omvormen tot een satellietclub, maar daar stak Stijn Stijnen een stokje voor. “Hasselt mag geen satellietclub worden, al zijn de spelers van Genk natuurlijk welkom”, zei hij op de persconferentie.

Stijnen wil de club grondig hervormen en er een nieuwe structuur aan geven. Hij krijgt steun van zijn vader Jempi die het sportief beleid zal uittekenen en zijn broer Steven die voorzitter van het dagelijks bestuur wordt. Jelle Van Damme werd onlangs ook lid van de sportieve cel en zal de club adviseren.

Herpoel achterna

Stijn Stijnen is niet de eerste voetballer die dit doet. Frédéric Herpoel ging hem vooraf door voorzitter te worden van zijn eerste club, FC Havré. Nu is hij er erevoorzitter. (MSa)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier