STVV: ‘Clubs wachten af of Reza zijn oude niveau kan halen’

© BELGA

Hoe zou het nog zijn met Reza Ghoochannejhad? De spits van STVV stond vorig seizoen in de belangstelling van vele clubs, maar voetbalt ondertussen nog steeds in Limburg. Technisch directeur Jan-Pieter Martens legt uit.

Met tien doelpunten en vijf assists voor de winterstop manifesteerde Reza Ghoochannejhad (24) zich vorig seizoen meteen als een revelatie in de Jupiler Pro League. De Iraans-Nederlandse spits van Sint-Truiden wekte daarmee de belangstelling op van tal van clubs. Niet in het minst die van Standard, waar Roland Duchâtelet (ex-STVV) intussen de scepter zwaait.

Maar een buikspierblessure gooide roet in het eten. In de terugronde en play-off 3 (de degradatieduels tegen Westerlo) kwam Reza nog amper één keer tot scoren en speelde hij slechts vijf wedstrijden.

Volgens Jan-Pieter Martens, sinds begin dit jaar technisch directeur bij Sint-Truiden, is dat de verklaring voor het uitblijven van een transfer. “Wij hebben vlak na onze degradatie met Reza en zijn manager een transfersom afgesproken waarvoor hij mag vertrekken”, zegt Martens in Sport/Voetbalmagazine.

“Reza kan een niveau hoger spelen, dat beseffen we, maar alle partijen moeten er beter van worden en dat begrijpt de speler ook wel. Reza ligt hier nog twee jaar onder contract en hij kan belangrijk zijn in onze ambitie om weer snel naar eerste klasse te promoveren.”

Vertrek tijdens de winterstop

Het precieze prijskaartje wenst Martens niet openbaar te maken, wel kan hij bevestigen: “Met Standard was er een akkoord, maar de andere partijen geraakten er niet uit. Sindsdien hebben er nog een aantal clubs gepolst – waaronder Austria Wien – maar verder dan informeren naar mogelijke clausules in het contract of het prijskaartje is dat niet gegaan. Naar mijn gevoel willen de geïnteresseerden eerst zien of Reza weer zijn oude niveau kan halen, want veel heeft hij niet gespeeld sinds januari.”

“Elke dag die voorbijgaat, slinkt de kans dat hij nog vertrekt, want dit weekend hebben we bijvoorbeeld al een belangrijke bekerwedstrijd tegen Hamme. Reza moet eerst bij ons ook maar eens bewijzen dat hij terug zijn niveau van vorig seizoen kan halen. Vlak voor de afreis naar de Iraanse nationale ploeg (zijn eerste selectie, nvdr) vorige week oogde hij alvast scherper. Als hij de komende maanden enkele goals maakt, acht ik het scenario niet uitgesloten dat hij komende winter alsnog vertrekt.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier