STVV krijgt ongelijk in zaak-Goor

© Belga

Dat betekent dat er niets verandert aan de huidige competitie voor de start van de play-offs. Tegen de uitspraak is geen beroep mogelijk.

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft STVV ongelijk gegeven in de zaak rond de transfer van Bart Goor.

Dat betekent dat er niets verandert aan de huidige competitie voor de start van de play-offs. Tegen de uitspraak is geen beroep mogelijk.

Westerlo begint play-off 3 met drie punten voorsprong op STVV en behoudt het thuisvoordeel. Het eerste duel tussen beide teams staat zaterdagavond in Het Kuipje op het programma.

Transfer

Rode lantaarn STVV trok begin maart naar het BAS omdat volgens de Kanaries de transfer van middenvelder Bart Goor van Beerschot naar Westerlo niet volgens het boekje was verlopen. Nadat het contract van ex-Rode Duivel Goor bij Beerschot in november 2011 eenzijdig werd opgezegd, vond hij vrijwel onmiddellijk onderdak bij het noodlijdende Westerlo.

STVV meende echter dat het ontslag en de aansluiting bij Westerlo in scène waren gezet, Beerschot en Westerlo hebben dat altijd ontkend.

Potentiële bom

De klacht bij het BAS legde evenwel een serieuze bom onder het verdere verloop van de competitie. Als STVV zijn slag had thuisgehaald, moest Westerlo immers forfaitnederlagen vrezen in alle wedstrijden waarin Goor had aangetreden.

De Limburgers zouden daardoor over Westerlo naar de voorlaatste plaats in het klassement springen en dus met het thuisvoordeel en de drie bonuspunten aan play-off 3 mogen beginnen. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier