STVV: ‘Reza is niet scherp genoeg’

© BELGA

Reza Ghoochannejhad zat afgelopen vrijdag niet in de kern bij STVV. Maar straks worden er wel goals van hem verwacht bij Standard.

Geen Reza Ghoochannejhad in de kern van STVV afgelopen vrijdag tegen Roeselare. Een beslissing die werd genomen na de veelvuldige laconieke optredens van de spits. “Niet scherp genoeg”, zegt technisch directeur Jan-Pieter Martens. Al betekent dat niet dat Reza nu definitief persona non grata is in Sint-Truiden, geeft Martens nog mee in Sport/Voetbalmagazine: “Als hij zich herpakt, komt hij weer in aanmerking voor een wedstrijdselectie. Een disciplinaire straf moet je er niet achter zoeken.”

De niet-selectie is de laatste in een lange rij incidenten tussen STVV en de Nederlandse Iraniër, die al eigendom is van Standard en in januari definitief naar Luik trekt. Afgelopen zomer stuurde hij zijn kat naar de trainingen toen het erop leek dat hij moeilijk weg zou geraken bij STVV. Zelfs na zijn transfer maakte hij zich onmogelijk door tot twee keer toe in te gaan op interlandverplichtingen met Iran terwijl achteraf bleek dat zijn papieren niet in orde waren en hij dus niet eens speelgerechtigd was. Ook een geweigerde invalbeurt tegen Brussels zorgde binnen de selectie voor onvrede.

Na twee doelpunten tegen Tubeke kwam hij opnieuw in de genade van Guido Brepoels, maar de liefde was snel weer bekoeld toen Reza op Antwerp zo goed als geen defensief werk opknapte. Achteraf verklaarde Brepoels zich zwaar in de steek gelaten te voelen.

Niet het probleem van Standard

Hoe kijken ze bij zijn toekomstige werkgever Standard naar de fratsen van Reza? “Dat is bij ons niet aan de orde”, reageert technisch directeur Jean-François De Sart. “Ik ben niet op de hoogte van wat er zich allemaal afspeelt in Sint-Truiden, maar het is hun probleem, niet dat van Standard. Dat hij mogelijk naar Luik trekt zonder matchritme in de benen? Dat zullen we wel zien als hij hier aankomt in januari.”

Vraag is ook hoe Reza moet passen in het concept van trainer Mircea Rednic, die hamert op discipline en in interviews nog met geen woord gerept heeft over de Iraanse aanvaller, maar wel over de offensief ingestelde Roemenen Cristea en Grozav. Eerder liet voormalig trainer Ron Jans al weten geen nood te hebben aan een extra spits. “Ook dat zullen we wel zien in januari”, zegt De Sart. De overgang van Reza van STVV naar Standard werd afgerond door Standardvoorzitter Roland Duchâtelet. (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier