STVV vecht transfer Bart Goor aan voor BAS

© Belga

STVV start voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) een procedure tegen de overgang van Bart Goor van Beerschot naar Westerlo eind vorig jaar.

Nadat het contract van Bart Goor bij Beerschot in november 2011 eenzijdig werd opgezegd, vond de 38-jarige ex-Rode Duivel vrijwel onmiddellijk onderdak bij het noodlijdende Westerlo, dat net als STVV tegen de degradatie vecht. De Kanaries menen dat het ontslag en de aansluiting in scène zijn gezet en dat het om competitievervalsing gaat door een niet-reglementaire transfer buiten de transferperiode. Beerschot en Westerlo ontkennen.

In een persbericht wijst Sint-Truiden erop dat de club enkele maanden geleden al een klacht indiende bij de Belgische Voetbalbond (KBVB).

“Wij zijn de mening toegedaan dat deze transfer een inbreuk betekent op de toepasselijke wetgeving, het Bondsreglement en de FIFA-regelgeving”, klinkt het. “STVV is van oordeel dat het reglement door elk lid van de KBVB, en de KBVB zelf, dient te worden nageleefd en correct te worden toegepast. Daarom volgt STVV de procedures zoals voorzien in het Bondsreglement en zal zij, via de kanalen van haar raadslieden, advocatenassociatie Nelissen Grade, de nodige procedures voor het BAS voeren.” (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier