Supporters Club Brugge aanvaarden excuses Hoefkens

© Belga

De supporters van Club Brugge hebben in een open brief op de website blue-army.com de excuses van Carl Hoefkens aanvaard.

De supporters van Club Brugge hebben in een open brief op de website blue-army.com de excuses van Carl Hoefkens aanvaard. De verdediger had eerder op de dag in een videoboodschap op de clubwebsite zijn verontschuldigingen aangeboden voor het niet groeten van de fans na de derby tegen Cercle. Hoefkens staat ook zijn kapiteinsband af.

“Groot was de verbazing toen jullie rechtstreeks de spelerstunnel indoken”, aldus de supporters. “Onze eerste reactie was er één van woede. Woede omwille van het gebrek aan respect voor ons, supporters.

Supporters die jullie de voorbije jaren, in goede en kwade dagen, steeds zijn blijven aanmoedigen. We waren ontgoocheld en gedegouteerd na de vernedering in Bordeaux, maar dat lag niet zozeer aan de nederlaag, dan wel aan de mentaliteit die daar op de mat werd gelegd.”

‘Hoefkens nam zijn verantwoordelijkheid als kapitein’

“Een dag na de feiten is de woede wat bekoeld en proberen we de actie te kaderen. We zijn ervan overtuigd dat Carl de actie met de beste bedoelingen heeft opgezet, maar de manier waarop was heel ongelukkig gekozen. Carl heeft in het verleden al aangetoond dat hij erg begaan is met Club en de supporters en deze actie is daar eigenlijk ook een voorbeeld van. Een aantal spelers waren zwaar geraakt door de spreekkoren in Bordeaux en Hoefkens nam zijn verantwoordelijkheid als kapitein om daar iets mee te doen. Alleen, de manier waarop dit gebeurd is, is betreurenswaardig”.

“We aanvaarden de excuses van Carl. Wat ons betreft moest hij zijn kapiteinsband niet afstaan. Integendeel zelfs. Voor ons blijft hij de ware captain. Op en naast het veld. Voor Blue Army is de zaak hiermee gesloten. Er staan belangrijke weken voor de deur voor Club. Het kan maar een succes worden als we er samen voor gaan.” (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier