Supporters halen slag thuis: Duchâtelet verkoopt Standard

© Belga
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

De supporters van Standard halen hun slag thuis. Voorzitter Roland Duchâtelet is bereid om de Luikse club te verkopen.

De supporters van Standard halen hun slag thuis. Voorzitter Roland Duchâtelet is bereid om de Luikse club te verkopen.
Standard bevestigt dat op zijn website. ‘Supportersvereniging La Famille des Rouches heeft de uitnodiging van de directie om te praten over de toekomst van de club nog steeds niet aanvaard. Roland Duchâtlet wil niet langer voorzitter blijven van een club waar de fysieke en emotionele integriteit van de bezoekers niet langer kan worden gegarandeerd,’ zo luidt het in de mededeling.

Duchâtelet is bereid om onderhandelingen over een overname van de club te starten, maar koppelt wel twee voorwaarden aan een verkoop. ‘Ten eerste moet 90 procent van de huidige commerciële partners de nieuwe aandeelhouders accepteren. Daarnaast moet een meerderheid van de abonnementenhouders van Standard de nieuwe eigenaar aanvaarden.’

Protest

Standard plaatste zich afgelopen seizoen voor de voorrondes van de Europa League na een klinkende 7-0 zege tegen AA Gent. Een dag later verrasten de Rouches echter door coach Mircea Rednic te bedanken en te vervangen door de onbekende Israëliër Guy Luzon. Dat namen de Luikse supporters de immer gecontesteerde Duchâtelet kwalijk en sindsdien werd het nooit meer rustig op Sclessin.

Supportersvereniging La Famille de Rouches protesteert nu al weken tegen het beleid van het bestuur en vraagt het vertrek van Duchâtelet. Vorige donderdag drongen duizenden supporters het stadion binnen na een vreedzame betoging. Afgelopen weekend beslisten de Rouches om dit jaar geen fandag, voorzien op 21 juli, te organiseren.

30 à 35 miljoen euro
Duchâtelet kocht Standard in juni 2011 voor een bedrag tussen 30 en 35 miljoen euro. Daarvoor was hij eigenaar van Sint-Truiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier