Supporters Westerlo vragen vertrek Jan Ceulemans

© Belga

Betekenen de slechte resultaten van de Kempenaars het einde voor ‘de Caje’?

De supportersvereniging ‘De Westelse Kemphanen’ vraagt in een open brief aan Westerlo-manager Herman Wijnants om het ontslag van trainer Jan Ceulemans. Ze plannen ook verschillende acties tijdens de komende competitiewedstrijd tegen OH Leuven. Dat melden verschillende Vlaamse dagbladen.

Protest

Zaterdag wil de supportersclub pas na tien minuten het stadion betreden om zo gehoor te krijgen bij het clubbestuur. Daarnaast zijn ook verschillende spandoeken voorzien. Naar eigen zeggen willen ze de goede reputatie van de club niet schaden maar is het ongenoegen te groot geworden. Ze krijgen de steun van een aantal andere supportersverenigingen. De vraag blijft echter hoeveel supporters zullen deelnemen aan de acties gezien het gematigde karakter van de achterban.

Positivisme

“Ik heb de brief gelezen”, zegt Wijnants aan De Standaard. “Ik denk dat de fans ons meer kunnen bijbrengen met positivisme, maar ik accepteer hun mening. Iedereen heeft recht van spreken en in het voetbal zijn de supporters baas.” Een verklaring voor de slechte resultaten denkt hij veeleer te vinden in het groot aantal geblesseerden. De 54-jarige trainer behoudt genoeg vertrouwen, nadat hij tien jaren op handen gedragen werd, om één slecht seizoen te overleven. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier