T2 Angers: ‘Butelle oogt nonchalant, maar is op het veld zeer geconcentreerd’

Ludovic Butelle moet bij Club ervaring onder de lat brengen. © BELGA
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Wat mag Club Brugge verwachten van zijn nieuwe Franse doelman Ludovic Butelle? Sport/Voetbalmagazine sprak met Serge Le Dizet, hulptrainer bij Angers, de vorige club van Butelle.

Club, dat Sinan Bolat de voorbije weken van dichtbij observeerde, en geen verbetering in diens aanpak constateerde, haalde een pak ervaring met Butelle (32), 1m88 en ooit een van de grote beloftes van het Franse voetbal. Geboren in Reims, opgeleid bij Metz en dan aan Valencia verkocht. Hij was toen net 21 en voetbalde bij de Franse beloften toen het noodlot toesloeg. In een oefenmatch tegen Parma scheurde hij in een botsing met een Italiaanse aanvaller de milt. Zeven jaar zou het duren voor hij ergens vast onder de lat raakte en via de Ligue 2 naam maakte door met zijn laatste ploeg, Angers, te promoveren. Zes maand later verzilverde hij zijn sterke prestaties bij de promovendus met een transfer naar Club Brugge.

Serge Le Dizet is assistent-trainer bij Angers: “Ludovic is als doelman zeer sterk op zijn lijn, met zeer goeie reflexen. Zijn voetenspel is correct, hij kan met een bal overweg. Qua persoonlijkheid oogt hij soms wat nonchalant. Hij ziet er graag goed uit, lacht veel, maar eens op het veld is hij zeer geconcentreerd. Wij hebben hem anderhalf jaar bij ons gehad. De eerste maanden was het aanpassen, hij moest in doel een monument van 37 opvolgen, en dat gaf toch wat druk. In het tweede gedeelte van het seizoen was hij buitengewoon en die lijn trok hij door. Wij hebben een van de sterkste verdedigingen in eerste klasse. Dat is het werk van de hele ploeg, maar hij was het sluitstuk. We wilden hem graag houden, de club deed ook een voorstel, maar Clubs bod was beter. Wij wilden hem niet tegenhouden. Ludovic heeft in zijn carrière veel pech gehad, maar vocht mooi terug.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier