Technische staf KV Kortrijk loopt leeg

Karim Belhocine (gehurkt). © BELGA
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

KV Kortrijk moet niet alleen nog op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, maar ook naar een nieuwe conditietrainer.

Eric Dehaeseleer stopt als conditietrainer van KV Kortrijk.

Vorige zomer kwam de Brusselaar mee met toenmalig hoofdtrainer Johan Walem naar het Guldensporenstadion. Ook na het ontslag van Walem op 8 februari bleef hij voor KVK werken.

Nu moet de club dus op zoek naar een nieuwe conditietrainer.

KV Kortrijk moet ook nog op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Patrick De Wilde tekende op 1 april een contract tot 1 juli 2017 als T1, maar na drie maanden nam de club al afscheid van hem. Hij botste met sportief directeur Karim Belhocine.

Belhocine volgde vorig seizoen als T2 de op 8 februari ontslagen T1 Johan Walem op als interim-T1. Maar hij kon geen T1 blijven omdat hij nog niet over het vereiste UEFA Pro-diploma beschikt en werd toen benoemd tot sportief directeur voetbalzaken.

Belhocine mag nu zelf op zoek naar een T1 met wie hij wel in vertrouwen kan samenwerken (en dus ook naar een conditietrainer). Daar hoeft zelfs geen haast bij te zijn: zoals na het ontslag van Walem krijgt KVK reglementair 60 dagen de tijd om een nieuwe T1 met een UEFA Pro-diploma aan te stellen. Belhocine kan in die overgangsperiode weer als interim-T1 fungeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier