Thorgan Hazard is mister 66 procent

Thorgan Hazard blijft van goudwaarde vor het team van Francky Dury © BELGA
Jonas Creteur
Jonas Creteur Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De toegevoegde waarde van de middenvelder voor SV Zulte Waregem blijkt groot.

Zijn statistieken flink opschroeven. Dat was voor de start van dit seizoen de ambitie van Thorgan Hazard nadat hij in de vorige campagne, reguliere competitie en play-offs samen (34 matchen), goed was voor 4 goals, 9 assists en 2 voorassists.

De twintigjarige middenvelder slaagde met brio: in 22 competitiewedstrijden tekende hij voor 9 doelpunten, 11 assists en 8 voorassists. Tel daarbij nog 2 goals en 2 assists in de Europa League, plus 1 doelpunt en 1 voorassist in de Cofidis Cup, dan totaliseert Hazard dit seizoen al 12 goals, 13 assists en 9 voorassists. Daarmee had hij, in de 33 matchen of 2856 minuten waarin hij op het veld stond, een voet in exact twee derde van de goals van Zulte Waregem (34 op 51). En was hij nog bepalender dan Franck Berrier vorig seizoen, want die raakte betrokken in 56 procent van de doelpunten.

Alleen al Hazards 9 treffers in de Jupiler League, waaronder 3 penalty’s, leverden Essevee tot nu toe 12 punten op. Weliswaar maar 1 punt meer dan de 4 belangrijke goals van verdedigende middenvelder Olafur Skúlason (waaronder 3 bij een 1-0-zege). Opvallend is ook dat Hazard de laatste 9 competitiematchen niet meer tot scoren kwam. Zijn laatste goal dateert van 30 oktober tegen AA Gent.

Nog opmerkelijk: was de Waal in de voorbije 22 wedstrijden in de Jupiler Pro League betrokken bij een doelpunt, dan haalde Zulte Waregem tot dusver 32 op 45 (71%). Maakte hij geen deel uit van de actie die tot een goal leidde, dan pakte de fusieclub 57,14 procent van de punten (12 op 21).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier