Tien om te zien komend seizoen

Kristal Abazaj © belgaimage

Zoals elk jaar presenteert Sport/Voetbalmagazine tien jonge talenten die u komend seizoen maar best in de gaten houdt.

Kristal Abazaj

RSC ANDERLECHT

(Albanees – 1996)

Ondanks de grote concurrentie in het aanvallend compartiment bij Anderlecht dit seizoen, kan de jonge Albanees van zich doen spreken. Met zijn technische kwaliteiten, zijn stevige trap, zijn spontaniteit en zijn instinct kan Kristal Abazaj vanop de flanken onverwachte openingen creëren. Via precieze vrije trappen kan hij terreur zaaien in de zestien van de tegenstanders.

Indy Boonen

KV OOSTENDE

(Belg – 1999)

Twee jaar nadat het Mathias Bossaerts bij Manchester City weghaalde, gaat KV Oostende op herhaling met Indy Boonen, die overkomt van Manchester United. Coach Gert Verheyen overtuigde de middenvelder om naar België terug te keren. De linksvoetige Boonen combineert een uitstekende balbeheersing met spelinzicht. Hij beschikt dus over de ideale wapens om openingen te vinden in goed georganiseerde defensies.

Ali Gholizadeh

SC CHARLEROI

(Iranees – 1996)

Vanop de rechterflank kan Ali Gholizadeh met zijn linkervoet naar binnen komen. De Iraanse dribbelaar kan voor trainer Felice Mazzu een verbeterde versie worden van Dodi Lukebakio. Enkel het gebrek aan defensieve kwaliteiten en het taalprobleem kunnen verhinderen dat hij zich ontpopt tot een van de grote revelaties van het seizoen. Zijn vista en zijn dribbels zullen alvast veel schade aanrichten.

Arnaut Groeneveld

CLUB BRUGGE

(Nederlander – 1997)

Opgelet: snelheidsovertredingen in de maak! Op de flank aarzelt Arnaut Groeneveld nooit als de bal in zijn richting komt. De versnelling van de Nederlander is enorm, zijn dribbels zorgen voor onrust bij de tegenstander en dankzij zijn traptechniek kan hij voor gevaarlijke voorzetten zorgen. Een eventueel vertrek van Anthony Limbombe kan door Groeneveld binnen de kortste keren opgevangen worden.

Giorgi Kvilitaia

KAA Gent

(Georgiër – 1993)

Met zijn lengte (1m93) zal Giorgi Kvilitaia op de afspraak zijn wanneer er een voorzet vanop de flanken getrapt wordt richting zijn hoofd of voeten. Maar de Georgische spits kan meer dan dat. Hij beschikt over een meer dan behoorlijke techniek, waarmee hij ook zijn ploegmaats beter kan doen voetballen. Voor AA Gent kan hij uitgroeien tot de speler naar wie de club tot dusver tevergeefs zocht sinds het vertrek van Laurent Depoitre.

Jhon Lucumí

KRC GENK

(Colombiaan – 1998)

Zijn verbluffende fysiek volstaat voor Jhon Lucumí om indruk te maken. Eens hij het veld betreedt, doet de vervanger van Omar Colley dienst als brandweerman die netelige brandjes weet te blussen. De Colombiaan tackelt spectaculair en meestal ook goed getimed. Met zijn snelheid kan Lucumí steken oprapen en met zijn spier- en sprongkracht zal hij heersen in het luchtruim. Bij KRC Genk vergissen ze zich zelden.

Gouné Niangadou

R ANTWERP FC

(Malinees – 1997)

Technische bagage, spelinzicht en een linker die zowel dichtbij als op afstand de ruimte weet te vinden. Gouné Niangadou, die vorig seizoen tijdens play-off 2 opdook bij Antwerp, beschikt over het hele palet van de elegante middenvelder die een wedstrijd naar zijn hand kan zetten. Als hij nog meer regelmaat in zijn spel kan brengen, dan zou de Bosuil wel eens snel te klein kunnen worden voor de Malinese balartiest.

Mikael Soisalo

SV ZULTE WAREGEM

(Fin – 1998)

De Finse vleugelspeler heeft een vlijmscherpe dribbel. Met de blik steevast gericht naar het doel van de tegenstander, koppelt Mikael Soisalo snelheid en kracht waarmee hij zijn rechtstreekse opponent verschalkt om zijn acties in schoonheid af te ronden. Coach Francky Dury houdt van flankspelers zoals Soisalo. De rijzige blonde Fin kan vanop rechts voor ravage zorgen.

Zinho Vanheusden

STANDARD

(Belg – 1999)

Negentig minuten tegen KAA Gent volstonden vorig seizoen om de Belgische voetbalwereld ervan te overtuigen dat de defensieve toekomst verzekerd is. Opgeleid binnen het stevig verdedigende voetbal van Inter, combineert de elegante verdediger Zinho Vanheusden zuivere intercepties, onverzettelijkheid in de duels en rust in alle omstandigheden. Kortom, de ideale cocktail voor de voorbeeldverdediger van de 21e eeuw.

Vitinho

CERCLE BRUGGE

(Braziliaan – 1999)

Snelheid is het handelsmerk van Vitinho. Het maakt hem daarbij niet uit of hij die uitspeelt op de flank of centraal. Bij de nationale beloften van Brazilië toonde de aalvlugge jongeling met de behendige voetjes al zijn talent. Als hij zijn register nog aanvult met de spierkracht die het profvoetbal in de Pro League eist, dan heeft Cercle Brugge een van de absolute revelaties van de competitie in handen.

Indy Boonen
Indy Boonen© belgaimage
Ali Gholizadeh
Ali Gholizadeh© belgaimage
Arnaut Groeneveld
Arnaut Groeneveld© belgaimage
Giorgi Kvilitaia
Giorgi Kvilitaia© belgaimage
Jhon Lucumí
Jhon Lucumí© belgaimage
Gouné Niangadou
Gouné Niangadou© belgaimage
Mikael Soisalo
Mikael Soisalo© belgaimage
Zinho Vanheusden
Zinho Vanheusden© belgaimage
Vitinho
Vitinho© belgaimage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier