Timmy Simons gaat opnieuw spelen voor Club Brugge (video)

© Belga

Middenvelder Timmy Simons keert terug naar zijn roots: Club Brugge. ‘Dit is thuiskomen’, klinkt het bij de 36-jarige voetballer.

Timmy Simons heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend bij Club Brugge, met de optie om nadien in een technische functie bij blauw-zwart te blijven.

De verdedigende middenvelder won in het shirt van Club Brugge twee titels (in 2003 en 2005), twee bekers (2002 en 2004) en een Gouden Schoen (2002) en droeg er ook de aanvoerdersband. Hij speelde in totaal 182 matchen voor Club en scoorde daarin 27 doelpunten.

Simons begon zijn carrière bij Diest en stapte in 1998 over naar Lommel. Daar haalde Club hem twee jaar later weg.

In 2005 ruilde Simons Club Brugge voor het Nederlandse PSV. In het Philipsstadion werd hij drie keer kampioen (2006, 2007 en 2008).

In 2010 zette Simons de stap naar het Duitse Nürnberg, waar hij zich opnieuw opwerkte tot een vaste waarde.

Simons, 93-voudig international, zal bij Club Brugge opnieuw het rugnummer 3 dragen.

Simons: ‘Dit is thuiskomen’

Algemeen manager Vincent Mannaert noemt de komst van Simons groot sportief nieuws. “De voorbije vier transferperiodes hebben we steeds geprobeerd Simons aan boord te halen”, aldus Mannaert, die met Simons de jonge kern meer ervaring en leiderschap wil bijbrengen.

Het is ook snel gegaan. De transfer zou in drie dagen zijn afgehandeld. “Maar de transfer is ook een beslissing die moet renderen op lange termijn. Simons zou na zijn sportieve carrière aan de slag kunnen binnen Club Brugge. “

“Als je de kans hebt om hem ook een rol te geven binnen de structuur, moet je die nemen”, aldus Mannaert. Ook Simons noemde dat een “logische stap” in zijn carrière.

Simons zelf zei dat het aanvoelde als thuiskomen. “Dit is mijn club. Ook bij Nürnberg wisten ze dat.” (Belga/INM)

Timmy Simons tijdens zijn periode bij PSV:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Simons in het shirt van Nürnberg:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier