Titelambities Club Brugge krijgen deuk na 0-0 bij Antwerp

© Belga Image

Club Brugge heeft op paasmaandag 0-0 gelijkgespeeld bij Antwerp op de vijfde speeldag in Play-off I van de Jupiler Pro League. Blauw-zwart telt zo zes punten achterstand op leider Genk.

Club Brugge-coach Ivan Leko dropte Danjuma en Openda in zijn basiself, waardoor Diatta en Schrijvers op de bank moesten plaatsnemen. Na de 3-1 nederlaag bij Genk diende blauw-zwart absoluut te winnen in het Bosuilstadion om in de race te blijven voor de titel.

De eerste kans was voor The Great Old, nadat het ontsnapte aan een penalty voor de bezoekers na een charge van Van Damme op Openda. Mbokani nam een botsende bal in een keer op de slof, Horvath had geen moeite met de verdienstelijke poging. In een eerste helft met veel intense duels ging de meeste dreiging uit van Antwerp. Een volley van Refaelov belandde bijna bij Mbokani, maar Mata bracht redding.

Met Amrabat in de plaats van Openda begonnen de Bruggelingen na de pauze beter te combineren. Rits lepelde het leer naar Vormer, die oog in oog met Bolat op de Antwerpse doelman besloot. Aan de overzijde kopte Mbokani de bal onder de lat op hoekschop, Horvath hield de 0-0 op het scorebord met een puike redding.

Danjuma nam vervolgens Bolat onder vuur. Een afstandsschot van Amrabat ging net naast. Maar ook Antwerp kwam geregeld onrust zaaien in de Brugse defensie. Club Brugge zag de tijd wegtikken, de titelambities krijgen zo een serieuze knauw.

Met 38 punten telt Club Brugge nu zes punten achterstand op koploper Racing Genk (44), dat vrijdag met 1-3 won bij Standard. Antwerp staat op de derde plaats met 35 punten. De Rouches zijn vierde met 33 punten, maar ze krijgen normaal nog drie punten van de match tegen Anderlecht.