Tom Boere ruilt beloften Ajax voor AA Gent

© Belga

AA Gent heeft zijn eerste versterking van de wintertransferperiode beet. De 19-jarige Nederlander Tom Boere verlaat de beloften van Ajax en tekent een contract voor 3,5 jaar bij de nummer twee van de Pro League.

Dat staat op de website van de Sports Entertainment Group, die de belangen van de spits behartigt. De Bufallo’s zijn geen onbekenden voor Boere: van zijn zevende tot zijn veertiende speelde hij er bij de jeugd. Ajax plukte hem vijf jaar geleden weg in de Arteveldestad, en bij de Amsterdammers werd Boere vorig seizoen kampioen met de A1.

Meer perspectief

Afgelopen zomer verkaste hij naar de beloften en met dertien goals voert hij er halfweg het seizoen de topschutterslijst aan. De promotie naar het eerste elftal kwam er echter niet. “Bij Ajax zag ik niet veel perspectief. Dat was voor mij duidelijk. Aan de ene kant is dat jammer, maar aan de andere kant zet ik nu een goede stap. Bij Gent heb ik meer perspectief. Mogelijk gaat Elimane Coulibaly weg en dan word ik gewoon de eerste spits”, vertelt Boere.

“Ik ben Gent na mijn vertrek uiteraard blijven volgen. De club is de afgelopen jaren echt geëvolueerd. Er is een mooier complex, met betere faciliteiten. Bovendien is er een nieuw stadion op komst. Gent is een heel mooie en stabiele club. Het gaf een speciaal gevoel dat ze me terug wilden halen. Voor mijn gevoel ga ik niet eens naar het buitenland. Ik ga gewoon naar mijn oude, vertrouwde club”, besluit de aanvaller. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier