Tom De Sutter ruilt Anderlecht voor Club Brugge

© ImageGlobe

Het hing al een tijdje in de lucht: Tom De Sutter verlaat Anderlecht en speelt de komende vier seizoenen voor Club Brugge.

Het hing al een tijdje in de lucht: Tom De Sutter verlaat Anderlecht en speelt de komende vier seizoenen voor Club Brugge.

Club Brugge bereikte met Anderlecht een principeakkoord over een transfer van De Sutter. Maandag wordt de overgang bekrachtigd na het afleggen van positieve medische tests, meldt Club Brugge.
De Sutter zal woensdag, na de terugkeer van de brugse spelersgroep uit Manchester, aanpikken bij de A-kern. De eerste kennismaking met de Clubsupporters is vrijdag tijdens de Brugse Metten tegen Wolfsburg voorzien.

‘Uitstekende zaak’
Sportief manager Arnar Grétarsson is in de wolken met de komst van Tom De Sutter, die een deel van zijn opleiding bij Club Brugge kreeg. ‘Hij kent de Belgische competitie als zijn broekzak’, klinkt het op de website van de West-Vlamingen.

‘Club Brugge doet er een uitstekende zaak aan. Tom is als diepe spits zeer balvast. Hij is een winnaar en een profspeler in hart en nieren. Ook heel belangrijk is dat onze nieuwe spits op een boogscheut van het Jan Breydelstadion woont. Hij speelt straks letterlijk en figuurlijk in zijn achtertuin.’

Drie titels

Tom De Sutter (28) speelde sinds januari 2009 voor Anderlecht, dat hem overnam van Cercle Brugge. Met de Brusselaars won hij drie titels (2010, 2012, 2013), al was hij door de grote concurrentie in het Constant Vanden Stock-stadion nooit een vaste waarde in de basiself.

Bij Club Brugge moet De Sutter het vertrek van Carlos Bacca opvangen. De Colombiaanse topschutter verhuisde naar Sevilla. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier