Top 10 van de 10e speeldag

Nill De Pauw © Belga Image

Welke spelers gaven de voorbije speeldag kleur? De top 10 volgens onze redactie.

1. Nill De Pauw (Sporting Lokeren) : zit werkelijk in een bloedvorm en bewees dat ook tegen KVO. Speelt met vertrouwen, is aanspeelbaar en lijkt doelgerichter dan ooit.

2. Steeven Langil (Moeskroen-Péruwelz) : met zijn rushes op rechts ook voor KVM een gesel. Scoorde op een bliksnelle counter zijn eerste doelpunt. De bezoekende trainer Jankovic voorspelde dat hij snel een stap hogerop zal kunnen maken.

3. Koen Van Langendonck (Westerlo) : reageerde gevat op pogingen van Kums (tweemaal) en Dejaegere. Duidelijk veel rustiger en volwassener geworden, oogt bijzonder ontspannen en zelfverzekerd.

4. Ahmed Sayed ‘Zizo’ (Lierse) : begon na enkele mindere prestaties op de bank bij Lierse, maar als invaller was hij plots wél weer scherp. De jonge Egyptenaar besliste mee de match met een assist en een penaltygoal.

5. Killian Overmeire (Lokeren) : zowel aanvallend als verdedigend de motor van een sterk Lokeren. Speelt wellicht zijn beste seizoen ooit bij de Waaslanders.

6. Kevin Geudens (Westerlo) : kilometervreter en organisator van dienst op het middenveld. Als aanvoerder het perfecte verlengstuk van de coach.

7. Frank Acheampong (Anderlecht) : sterke invalbeurt met meteen een afgedwongen strafschop en de wissel van zijn rechtstreekse tegenstander Castagne, wegens amper af te stoppen.

8. Milos Maric (Waasland-Beveren) : zeer actief op het middenveld, zorgde voor aanvallende impulsen en stond garant voor gevaarlijke corners.

9. Eric Matoukou (Lierse) : zorgt samen met Arjen Swinkels voor de nodige rust en kalmte achterin bij Lierse. De Kameroener scoorde in de degradatietopper ook het cruciale tweede Lierse doelpunt met een slimme deviatie.

10. Timmy Simons (Club Brugge) : blonk net zoals zijn collega-middenvelders bij Club niet echt uit, maar opnieuw hyperefficiënt van op de strafschopstip.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier