Top 10 van de 11e speeldag

Ilombe Mboyo © Belga Image

Welke spelers gaven de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League kleur? De top 10 volgens onze redactie.

1. Ilombe Mboyo (Racing Genk) : goed voor twee assists en een doelpunt en betrokken bij alle Genkse gevaar. Vond prima de combinatie met Thomas Buffel.

2. Dalibor Veselinovic (KV Mechelen) : liet Heylen alle kleuren van de regenboog zien. Won zo goed als al zijn kopduels en hield de bal telkens goed bij.

3. Ivan Santini (KV Kortrijk) : erg hard werkend en man van de match met twee goals tegen Waasland-Beveren.

4. Clément Tainmont (Charleroi) : scoorde zijn eerste twee competitiedoelpunten. Hervond na een mindere seizoensstart zijn onvoorspelbaarheid en koelbloedigheid voor doel.

5. Victor Vàzquez (Club Brugge) : was altijd al de regisseur van Club, maar kan dat tegenwoordig ook negentig minuten volhouden. Steeds slim positie kiezend en bijna altijd verticaal passend.

6. Alhassane Keita (Lierse) : stelde de verdediging van Cercle met zijn snelheid en slimme acties voor grote problemen. Maakte de winning goal, het vijfde competitiedoelpunt al van de jonge Guineeër, en lag aan de basis van de door Losada gemiste strafschop.

7. Thomas Buffel (Racing Genk) : als Buffel draait, draait Racing Genk. Het blijft ook dit seizoen een waarheid als een koe. Zorgt ervoor dat bijna alle dreiging van op de rechterkant kwam.

8. Denis Odoi (Lokeren) : als rechtsvoetige een van de beste linksachters in België. Door zijn wendbaarheid moeilijk te passeren in één tegen één duels en steeds met tomeloze inzet voetballend.

9. Idrissa Sylla (Zulte Waregem) : scoorde niet en gaf ook geen assists, maar was op Sclessin toch de beste man op het veld. Hield in zijn eentje de Standardverdediging aan de praat.

10. Rami Gershon (AA Gent) : sterkhouder in de verdediging. Verloor nagenoeg geen enkel luchtduel, sterk bij de interceptie en bood waar nodig defensieve hulp aan zijn ploegmaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier