Top 10 van de 13e speeldag

Benito Raman © BELGA

Welke spelers gaven de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League kleur? De top 10 volgens onze redactie.

1. Benito Raman (AA Gent) : met zijn explosiviteit en onvermoeibaarheid een constante gesel voor de vrij statische defensie van de tegenstander. Toonde zijn opportunisme en collectieve ingesteldheid. Twee goals én een penalty veroorzaakt.

2. Ayanda Patosi (Sporting Lokeren) : voor het eerst dit seizoen in de basis en na geruzie met de club weer in de armen gesloten door trainer en fans. Bedankte met een knalprestatie: zuiver aan de bal en hard werkend.

3. Mathew Ryan (Club Brugge) : had niet enorm veel werk op te knappen, maar herstelde zich sterk van het flatertje tegen AA Gent.

4. Davy Roef (Anderlecht) : vervanger van Proto, die voor de tweede keer vader werd. Was matchbepalend, want verijdelde een aantal Kortrijkse tegengoals.

5. Hans Vanaken (Sporting Lokeren) : stilaan weer in topvorm. Amuseerde zich te pletter op een middenveld waar veel ruimte lag. Mits wat meer efficiëntie van zijn ploegmaats had hij een handvol assists op zijn naam kunnen schrijven.

6. Tom De Sutter (Club Brugge) : profiteerde van de vrijheid bij Moeskroen achterin om opnieuw twee keer te scoren.

7. Danijel Milicevic (AA Gent) : lijkt als lichtvoetige balkunstenaar almaar beter zijn draai te vinden in het bewegingsvoetbal van zijn ploeg. Nam zijn verantwoordelijkheid bij de penalty en betrokken bij twee andere goals.

8. Christian Kabasele (Racing Genk) : scoorde eigenlijk al vorig weekend tegen Waasland-Beveren, maar zag zijn (prachtig) doelpunt toen onterecht afgekeurd. Tegen Lierse was de jonge verdediger opnieuw trefzeker én defensief secuur.

9. Karel D’Haene (Zulte Waregem) : de kapitein van de noodlijdende fusieclub, scoorde zijn eerste van het seizoen, na een corner. Het leverde Zulte Waregem een kostbaar punt op.

10. Tony Watt (Standard) : net zoals zijn team een wat grijze wedstrijd, maar helemaal op het einde wel goed voor het doelpuntje dat Standard nodig had om de voeling met de top zes niet te verliezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier