Top 10 van de 16e speeldag

Clément Tainmont © Belga Image

Welke spelers gaven de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League kleur. Ons oordeel.

1. Clément Tainmont (Charleroi) : zette tegen Anderlecht zo goed als de perfecte wedstrijd neer. Beschikt wellicht over de meest precieze voorzetten van de hele eerste klasse.

2. Neeskens Kebano (Charleroi): verzeilde in het seizoensbegin op de bank en maakte daardoor de klik: gedraagt zich nu professioneler, op én naast het veld. Intussen de speler geworden die voorin de toon aangeeft bij de Zebra’s.

3. Sébastien Siani (KV Oostende) : koele kikker van op de strafschopstip, tot twee keer toe. Daarnaast ook de motor van de ploeg centraal op het middenveld.

4. Davy De fauw (Club Brugge) : mocht nog eens starten en verving tegen Waasland-Beveren Brandon Mechele in het centrum van de verdediging. Toonde daar zijn ervaring en voetballend vermogen.

5. Laurent Depoitre (AA Gent) : vaak een zeer nuttig aanspeelpunt voorin. Hield goed de bal bij waardoor de rest van de ploeg kon aansluiten en toonde zich bovendien doeltreffend.

6. Adam Marusic (KV Kortrijk) : profiteerde maximaal van de vrijheid die hij kreeg van Zulte Waregemlinksachter Bryan Verboom. Goed voor een assist en een goal.

7. Jarno Molenberghs (Westerlo) : stond in theorie vooraan in de spits, maar bestreek enorm veel terrein en kwam geregeld bijspringen op het middenveld en zelfs in de verdediging als dat nodig was. Ploegspeler.

8. Abdoulaye Diaby (Moeskroen-Péruwelz) : heerlijk voetballend, makkelijk scorend en ook goed voor een assist: geen eendagsvlieg, dat is intussen duidelijk.

9. Ruud Vormer (Club Brugge) : is de laatste weken steeds nadrukkelijker zijn plaats in de basis aan het opeisen. Aanjager met een groot volume, die zijn ploeg dwingt om hoog druk te zette. Zijn zoveelste infiltratie van de avond leverde een vierde goal op voor Club.

10. Brecht Dejaegere (AA Gent) : vooral voor rust de man met de ideeën bij Gent, op een nochtans ongewone stek als linksmidden. Doorbrak de afweergordel van Cercle met een belangrijk openingsdoelpunt voor zijn ploeg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier