Top 10 van de 19e speeldag in de Jupiler Pro League

Mathieu Dossevi © Belga Image

Welke spelers kleurden de 19e speeldag in de hoogste voetbalklasse? Onze top 10.

1. Mathieu Dossevi (Standard) : speelde een uitstekende wedstrijd: heel efficiënt in zijn acties, elegant met de bal aan de voet en ook goed voor de beslissende tweede goal.

2. Brecht Dejaegere (AA Gent) : kwam perfect tot zijn recht op het Truiense kunstgras: lichtvoetig, geïnspireerd en gevaarlijk.

3. Fernando Canesin (KV Oostende) : de ex-speler van Anderlecht deed paars-wit veel pijn met zijn loopacties in de rug van N’Sakala. Had een penalty moeten krijgen en lag aan de basis van het meeste Oostendse gevaar.

4. Filip Markovic (Moeskroen-Péruwelz) : de 23-jarige Servische rechterflankspeler zorgde constant voor gevaar. Technisch en conditioneel sterk, goed het overzicht houdend en collectief denkend.

5. Adrien Trebel (Standard) : de motor op het middenveld van de Rouches. De laatste weken op niveau acterend en zo mee aan de kar trekkend bij de heropstanding van Standard.

6. Dorian Dessoleil (Charleroi) : scoorde zijn eerste doelpunt ooit op het hoogste niveau, met een goedgeplaatste kopbal. Ook in zijn eigen doelgebied was de verdediger op de afspraak.

7. Marko Scepovic (Moeskroen-Péruwelz) : met zes treffers de clubtopschutter bij de Henegouwers. Lag constant op de loer als targetman, gaf een perfecte assist voor Markovic en viel op door zijn goede plaatsing voor doel.

8. Anthony Knockaert (Standard) : ontpopt zich de laatste weken met succes als een vinnige spits, eerder dan een vleugelspeler.

9. Matías Suárez (Anderlecht) : scoorde een prachtgoal en groeit al enkele weken richting zijn beste niveau. Volgens zijn coach wel nog niet helemaal topfit.

10. Thomas Foket (AA Gent) : mist amper speelminuten, zowel Europees als in de competitie, maar lijkt onvermoeibaar. Draafde ook op Stayen zijn lijn af en verrichtte aanvallend en verdedigend een pak werk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier