Top 10 van de 19e speeldag in de Jupiler Pro League

Matz Selsa © Belga Image

Tien spelers die in positieve zin opvielen op de 19e speeldag in eerste klasse.

1. Matz Sels (AA Gent) : niet te verschalken. Behield twee keer zijn koelbloedigheid oog in oog met Hanni, één keer tegenover goede vriend Claes en ook op een vrije trap van Matthys. Puntenpakker van dienst.

2. Dennis Praet (Anderlecht) : prima tussen de lijnen spelend, grote actieradius en nu ook beslissend als afwerker.

3. Victor Vázquez (Club Brugge) : heerste op Standard en sprokkelde en passant nog wat extra punten voor de nakende verkiezing van de Gouden Schoen.

4. Jessy Gálvez López (Charleroi) : kwartiertje meegedaan, goed voor een assist en een doelpunt. Van een ommekeer en een bepalende invalbeurt gesproken.

5. Faris Haroun (Cercle Brugge) : Motor van Cercle. Enorme actieradius, positieve spirit en een mooie assist. Alleen een doelpunt ontbreekt nog, maar dat komt nog wel.

6. Thomas Buffel (Racing Genk) : liep heel wat nuttige kilometers en inspireerde zijn jonge ploegmaten. Hij dwong Poulain tot een strafschopfout, waardoor Genk voorsprong kon nemen na een moeilijk begin.

7. Nils Schouterden (Westerlo) : Heerlijke linkspoot, mooie bewegingen, ook bewonderd door Willem Van Hanegem.

8. Adrien Trebel (Standard): de Fransman was één van de weinige positieve punten bij een voor de rest zwalpend Standard.

9. Tim Matthys (KV Mechelen) : tegen de club van zijn hart opnieuw vinnig en alert spelend. Dweilde de hele rechterflank af, nam constant initiatief en durfde acties op te zetten.

10. Ilombe Mboyo (Genk) : zag zich beter gesteund waardoor hij vooraan meer kon wegen: zette een strafschop om en forceerde het derde doelpunt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier